Hur är det att vara bröllopsfotograf?

Jag tyckte att det var väldigt avkopplande. Jag gjorde cirka hundra bröllop och tyckte mycket om dem. Det är en mycket glad dag och en dag full av glädje. Mitt eget äktenskap blev upplöst och jag ville se glada par i kärlek. Jag kan inte minnas en brud som var svår eller någon av de nära släktingarna, inklusive mammor.

Jag utbildades som journalist och gick in i reklam som kommersiell fotograf, jag gjorde inte bröllop förrän långt in i min karriär. Jag var en av de fotografer som tror på mycket prep innan jag eliminerar spänningen senare.

Jag skulle spendera flera timmar ungefär en vecka eller två innan bröllopet och lära känna mina par och vad deras förväntningar var. Vi skulle prata om vem som kom till deras bröllop och vad som var speciellt med dem. Vi skulle gå igenom dagen noggrant och jag skulle skriva ut ett schema och se till att bruden och brudgummen var bekväma med planerna.

Jag arbetade alltid med en assistent eftersom jag skulle ta cirka 100 kg. av redskap till bröllopet. En komplett uppsättning kommersiella strober på 2000 watt sekunder, paraplyer, ljusställ och ett stativ för formalerna. Allt gjordes på en mediumformatkamera med en reservkropp.

Ingår i belysningsuppsättningen var ett 200 watts andra hårljus, all radio slav tillsammans. Jag kunde uppnå en ganska bra approximation av en studioporträttbelysning för hela bröllopsfesten. Det största partiet som jag någonsin hade bestod av 60 personer i formalerna. Det var en liten kyrka och gruppen sträckte sig bokstavligen från ena sidan av byggnaden till den andra. Jag pressades hårt upp mot bakväggen.

Jag gjorde ett bröllop en gång i ett pittoreskt litet kapell som byggdes på 1800-talet och utan elektricitet.

Jag använde som mina strober för att gå runt två 200 watt andra batteridrivna strober och jag var verkligen tacksam den dagen för att ha dem.

Jag använde dem också för formalerna om vi gjorde formalerna utanför.

Jag har tillräckligt erfarenhet av att belysa att detta var en snabb inställning, inuti formaler tillät mig att ha en nyckel och fylla ljus, utanför var allt fyllning och solljus för hårljus.

Formalerna tog mindre än en timme men jag frågade alltid efter timmen.

För Candids gjorde jag en av två saker beroende på plats. Om det var bekvämt skulle jag ställa in 2000 watts andra ljuskällor och helt enkelt studsa ljuset som alla radioslavade, det skulle se ut som naturligt ljus men rent. Annars använde vi två 200 watts andra batterilampor, jag skulle ha en som jag skulle tända glödlampa och min assistent skulle vara i andra änden av rummet och titta på vad jag gjorde och rikta stroben som en bakgrundsbelysning mot den jag fotograferade . På det sättet såg det inte ut som en grotta.

Jag tog tillvägagångssättet att detta var klientens bröllop och dessa bilder var för dem. Så jag kombinerade relativt vackra porträtt med journalistiska ljus som var tända ganska.

Det vanligaste jag fick höra, jag blev faktiskt besviken om jag inte fick höra detta efter bröllopet var det här. ” Jag kommer inte ihåg att du tog några bilder och jag kommer inte ihåg att du ens var där, om jag inte hade dessa bilder framför mig nu, skulle jag ha sagt att du inte ens hade dykt upp. ” Jag fick den komplimangen mycket och jag var och är stolt över det.

Jag hade en checklista och under min totala karriär fick jag bara en gång inte varje skott på listan.

Den enda delen av dagen som jag faktiskt ogillade var i receptionen när alla åt, jag tyckte inte det var riktigt att göra det såvida det inte kulturellt var en förolämpning att inte äta. Men det jag inte tyckte väntade på en halvtimme eller så medan alla åt. Jag stod bara och jag blev väldigt ensam. Det är en del av anledningen till att jag alltid hade en assistent. Jag är av naturen en introvert och ganska blyg, såvida jag inte måste vara "på" och då mår jag bra. Men den halva timmen var en mördare för mig, alla mina känslor av isolering skulle bara vara svåra. Så assistenten hjälpte mycket, och plus att släpa så mycket utrustning är väldigt svårt för kroppen.

Jag skulle lägga till den här tanken, jag tycker det är lätt att förutse en bild med ganska lång tid innan den inträffar. Jag tittar på folkmassan och kan vanligtvis upptäcka uttrycket som säger "Åh, se där borta är så och så, och jag kommer att gå över och kväva (vem som helst) i kramar och kyssar." Jag skulle se ämnet flytta och jag skulle gå på en avlyssningskurs och vänta på ögonblicket och vara precis där jag borde vara för att få skottet.

Journalistik är en bra träningsplats för godis och så är allmän kommersiell fotografering, jag hade sällan några avlivningar utom; för alla formaler tog jag två skott och jag skulle ta bort dubbletterna. Och ibland skulle jag vara så redo att göra en exponering att jag bara skulle trycka på avtryckaren när jag stod och väntade på att något skulle hända. Vanligtvis när kameran pekade mot mina fötter. Nästan varje bröllop skulle jag ha ett eller två skott av fötterna. Jag skulle också ta bort dem. Om det fanns ett uppenbart kalkonskott skulle jag bli av med det, men det hade jag sällan. Jag är ganska disciplinerad och varje skott räknas ganska mycket.

Mitt förhållande av förfrågningar var detta, det skulle ta tre samtal till studion för att boka två konsultationer. För vartannat samråd skulle jag boka ett bröllop. Jag var flitig i direktutskick av potentiella brudar med ett vykort ungefär nio månader före deras bröllop. Jag sköt cirka tjugo bröllop per år i fem år innan jag avslutade verksamheten. Jag hade varit professionell fotograf i mer än tjugo år och av olika skäl lämnade jag branschen.

Jag hade startat en reklambyrå och drev den under de senaste fem åren av min kommersiella karriär och fann att jag gillade marknadsföring och reklam mycket mer än kommersiellt arbete. Tjugo år av att i huvudsak göra samma sak hade på mig, det hände andra saker samtidigt, så det var ett bra steg från min sida att byta yrke.

Lämna en kommentar