Hur är det för en indisk kille att gifta sig med en vit tjej och få henne accepterad / integrerad i familjen?

Jag har verklig livserfarenhet med detta!

Tillbaka när min man och jag träffade hade jag ingen förståelse för hur allvarlig inverkan dejting en amerikansk kvinna skulle ha på hans familj. För att vara rättvis kunde han inte heller förklara det för mig. Vårt förhållande till sociala seder är som en fisk till vatten - svårt att veta att man är våt eftersom man är nedsänkt i den.

Vid ett tillfälle gick vi ihop för att vi hade träffat ganska länge och jag hade till och med flyttat till LA för att vara med honom och han hade fortfarande inte berättat för familjen. Mycket senare förstod jag att hans föräldrar inte bara skulle kunna ogilla, utan att de kunde uteslutas från sitt större samhälle. De risker han tog med att träffa mig var stora, särskilt eftersom par i hans värld inte bara träffade, de gifte sig. Så när han gick framåt med mig var det inte avslappnat, han var inne i livet.

När vi bestämde oss för att vi ville övervinna allt som behövdes för att vara tillsammans bestämde vi oss för att åka till Indien så att jag kunde träffa föräldrarna. Vi försökte vara så respektfulla som möjligt, till exempel trodde jag att jag skulle komma efter hans systers bröllop, inte tidigare, så att vi inte skulle uppför evenemanget eller orsaka mer tryck under den tiden.

När jag äntligen kom till Indien hade hans familj haft honom för sig själva i några månader. Jag hade varit tillbaka i USA och gjort två dagliga meditationer de 40 dagarna innan. En var att förbereda mig, den andra var på deras vägnar.

Tack och lov fick jag en vistelse i KL och fick ett härligt hotellrum, komplett med utsökt måltid, en pool och ett härligt rum att ta en tupplur. I fräscha kläder och väl utvilade hade jag bara en 4-timmars flygning till Chennai där mina svärföräldrar bodde. Tillsammans med meditationen kände jag mig mycket lugn över äventyret.

Vi närmade oss resan som ett test för att se om vi klarade och kunde fortsätta med vårt förhållande. Beviljas, de visste bara om mig tre veckor före min ankomst, och jag tillkännagavs som "en vän" men vi tyckte att inställningen var mer respektfull mot hans folk. Vi ordnade för mig att bo på hotell medan jag var i Chennai.

På flygplatsen gav min blivande svärfar mig det mest lysande leende jag någonsin har fått. Jag kände mig redan lugn och blev omedelbart välkommen. Min svägerska hälsade mig också mycket kärleksfullt. Mamma var hemma och lagade mat.

Så snart vi kom in kom hon från köket och hälsade på mig. Jag kunde se att hon var nervös och jag rörde vid hennes fötter, ett verkligt tecken på vördnad och respekt. Detta kastade henne lite, men det kan ha hjälpt.

Vid middagen serverade hon oss, fram och tillbaka från köket och sa vid ett tillfälle något som jag svarade med ett leende: "Testar du mig?" och hon bröt ut i skratt. Fram till den tiden hade hon varit en ganska tuff kaka. Det verkade verkligen bryta isen. Vi var båda fria att vara oss själva.

Senare samma natt blev jag förkyld och hon insisterade på att jag skulle stanna hos dem och hon tog hand om mig. Det skapade ett stort band mellan oss och förseglade affären. Sedan den resan har vi varit goda vänner.

Efter en tid åkte jag på egen hand och besökte andra släktingar som tog mer än jag kunde ha drömt till mig. Jag tror att det sociala beviset verkligen hjälpte vår sak!

Månader senare, när vi återvände till USA, förberedde min framtida man att föreslå för mig. Först ringde han till sin förälder och bad dem om tillstånd, vilket var mycket respektfullt. Han frågade också mina föräldrar också.

Även om jag kanske inte har varit den vision de hade om den perfekta svärdotterna och jag inte alltid kan uppfylla deras förväntningar, går vi bra överens.

Vi ser inte mina svärföräldrar tillräckligt, eftersom de fortfarande bor i Indien och vi i USA, men de har accepterat mig som sitt eget och vice versa.

Lämna en kommentar