Hur är en (arbets) dag i en modefotografs liv?

Jag är kanske en korsning mellan en mode- och konstkonstfotograf och min arbetsprocess kan vara annorlunda än andra som gör mer kommersiellt arbete. När jag gör en inspelning kan jag dela upp mina arbetsdagar i tre kategorier som ser helt annorlunda ut från varandra: förinspelningsdag (ar), skjutdag (ar) och efter / bearbetningsdagar.

På förskottsdagar (dagen före fotograferingen) Jag spenderar nästan varje vakttimme i konceptet som jag utvecklar för fotograferingen. Jag samlar ihop alla garderober och rekvisita samt fotoutrustning jag kan behöva och brukar spendera resten av min tid på att göra visuell "forskning" genom att gå tillbaka över tidningar, min idékortsamling för filmen och söka igenom Pinterest och andra webbplatser där människor har laddat upp de senaste bilderna från landningsbanan och på annat sätt sammanställt samlade utställningssamlingar (från kläder till accessoarer). Denna visuella forskning är en konstant i mitt liv, oavsett om jag gör någon fotografering eller inte, för det är mycket viktigt för en modefotograf att inte bara förstå vad som för närvarande är i stil utan att ha förmågan att förutsäga vad som kommer att vara i stil och vad som kommer att förbli i stil (inte bara själva mode utan även när det gäller modellernas "utseende").

Om jag ska sova innan skottet måste jag ha uppnått "mättnad" av visuell information som är upp till minut - den punkt då jag inte längre accepterar visuell information utan snarare är helt upptagen av att kombinera och föreställa mig mitt koncept och alla bilder jag "samlade" för att informera om skottet. När jag somnar kommer jag att drömma om skottet och i allmänhet vakna med en fastare handlingsplan på exakt plats och saker som smink och humör.

Jag antar att den tid jag spenderar på att sätta ihop laget för en shoot är inkluderad i kategorin preshoot-dagar. Beroende på inspelningens komplexitet kan detta inkludera en assistent, stylist, makeupartist och frisör förutom att välja och ordna att ha lämpliga modeller som har rätt utseende för inspelningen och även för att arbeta tillsammans .

Skjutdag (er) På skjutdagar vaknar jag, tvingar mig att komma ihåg frukosten och tar på mig smutsiga kläder som jag inte har något emot att ligga i lera eller klättra i träd i. Jag är till stor del otillgänglig för min familj på skjutmorgnar eftersom jag är så i mitt huvud att jag hör vanligtvis inte dem om de försöker prata med mig. Jag packar bilen och åker till vilken plats jag har valt för att träffa modellerna och vilket team jag har satt ihop.

En gång på plats väntar jag vanligtvis på att laget ska komma dit så att jag kommer att ha tid att leta efter platsen efter den perfekta platsen för att förmedla det koncept eller den stämning jag letar efter. Jag känner att jag måste vara i tid, även när jag vet att andra förmodligen inte kommer att göra det, för jag känner mig ansvarig för alla aspekter av fotograferingen. Jag vill inte heller chansa att MUA eller stylister kommer igång utan att jag godkänner deras riktning. Ofta kommer jag att avstå från stylist- och MUA-hjälp eftersom det är mycket lättare för mig att fånga mina idéer än att kommunicera dem på ett sätt som någon annan på ett tillförlitligt sätt kan återskapa - det är dock bara möjligt för skott med 1-2 modeller. Jag måste alltid komma ihåg att om bilderna inte blir rätta spelar det ingen roll vems fel det var - det är jag som ansvarar för att saker händer som de borde.

Slutligen är modellerna redo och precis innan jag tar bort objektivskyddet påminner jag mina modeller, assistent och alla andra på "set" att inte låta mig gå framför en buss, falla av brandflykten eller gå bakåt över en klippa ... Jag är en fara för mig själv när jag flyter 🙂

Och skottet händer. Det är som att vara på LSD, ha riktigt fantastiskt sex och ta SATs samtidigt. Jag blir helt och hållet kär / lust på modellerna för de ögonblick de är framför min kamera och bortom det vet jag inte vad som händer under själva fotograferingen.

När skjutningen är över, röker jag en cigarett och åker hem. Jag är båda väldigt glada att titta på vad jag har på minneskortet och så utmattad att jag bara vill sova. Vanligtvis vinner min upphetsade nyfikenhet åtminstone och jag toppar åtminstone genom uppsättningen innan jag hamnar i en lång, drömfylld sömn.

Efter- / bearbetningsdagar: Jag vaknar glada över att titta igenom och är oundvikligen besviken eftersom skottet inte uppnådde den perfektion som jag trodde att den hade. Nu tömd, sätter jag mig ner med en diet Dr Pepper och sorterar igenom bilderna. Nu när jag använder digital tar jag ofta 500 eller fler bilder under en flera timmars fotografering (inget mer selektivitetsbehov). Under den första omgången går jag igenom och väljer ut varje bild som jag gillar. Jag kan vanligtvis få ner det till cirka 100 i omgång 1. I den andra omgången går jag igenom bilderna i full upplösning och väljer ut alla bilder som har ett hår i ansiktet eller ofullständigt fokus eller något annat som gör att de inte passerar; det här minskar min grupp till kanske 75 eller så. Jag laddar bilderna på en privat värd och skickar modeller och andra intresserade en länk till bilderna så att de kan välja vilken som helst de vill att jag ska polera för deras portfölj.

Sedan försöker jag få mina sista val ner till ett mer hanterbart antal - 20 eller mindre - som jag faktiskt kommer att ta in i Photoshop och "tweak" tills jag är nöjd. Till slut är jag glad om jag har ett par bilder som är riktigt bra och extatiska om jag har en som är portfölj eller visar värdig.

När jag ser tillbaka på min process påminner jag mig om varför jag inte är kommersiell eller heltidsfotograf 🙂 Jag tror inte att jag kunde klara mer än två bilder i veckan och det skulle vara beskattande.

Lämna en kommentar