Hur är en Nikon 35mm f1.8 AF-S en bra ersättning för en 18–55 för vanlig fotografering?

Fantastiskt som det kan tyckas finns det inga ”rätta” svar på något fotografiskt och det finns ingen storlek som passar alla och passar alla fotografer. I mitt fall och när jag talar från "Mina egna" behov skulle jag slänga kitlinsen på en herrelös katt och använda 35mm för allt men det finns säkert tillfällen då 35 mm inte är det bästa valet som "OM" du vill fotografera månen. Men om jag slutar med en fin skarp bild som är lite långt borta kan jag beskära den på min dator så förstoras motivet automatiskt. Om jag inte kan passa in allt så zoom antingen med fötterna eller bara få en fantastisk bild av den intressanta biten.

Jag är beredd att förlora ett eller två skott som 35mm inte gör bra för att få den mångsidighet som denna underbara lins kommer att ge. När man är begränsad till bara en lins lär man sig så mycket mer om fotografi snarare än att bara stå där och fiska med zoom och hoppas att passa in allt. Det finns inget äventyr att åka till de populära platserna och stå där alla andra står och skjuter exakt samma skott som alla andra.

Naturligtvis beror det på vad din "passion" är med din fotografering och för mig letar den efter de ovanliga grejerna. Men jag kommer ihåg att jag köpte min första DSLR och jag tyckte att kitlinserna var bra trots att de var lite suddiga vid full zoom och de gnisslade och mumlade när de fokuserade så långsamt och det första året eller så var jag nöjd med dem. Jag trodde faktiskt att de var OK ända tills jag började skjuta på Manual. Jag hade mer problem med att "Dust" kom på mina sensorer än jag någonsin haft med Kit Lenses. Den tidiga Canon Rebel hade aldrig någon Dust Delete så jag lärde mig snart mycket om "Dust"

Lämna en kommentar