Hur bra är EyeEm-marknaden för att sälja fotografier?

Min erfarenhet är ganska begränsad sedan jag gick med i Eyeem i maj 2017, men här är min upplevelse efter cirka 8 månader:

Jag har en ganska liten portfölj med cirka 400 bilder idag, drygt hälften gjorde det till Premium-samlingen.

Jag började sälja efter fyra månader, det tar några veckor för dina bilder att granskas, och om det väljs för Premium-samling tar det ytterligare några veckor att vara online på Getty-webbplatsen. Så förvänta dig inte försäljning direkt.

Från och med den 5: e månaden hade jag försäljning varje månad, från 1 till 5 försäljningar / månad, för i genomsnitt cirka 80 $ per månad, med en genomsnittlig RPD på 23 $ per nedladdning, det här är faktiskt väldigt bra om du jämför det med de flesta mikroaktiebyråer idag där du tjänar mindre än $ för varje nedladdning.

Den huvudsakliga slutsatsen för mig är att om du inte har valt bilder för premiumsamling, förvänta dig inte försäljning. Hela min försäljning hittills var från Getty, inte en enda från EyeEm tyvärr.

Den andra slutsatsen är att ha tålamod, även när jag hade min första försäljning sjönk min granskningstid dramatiskt från flera veckor till cirka 24 timmar idag ...

Jag tjänade mer på EyeEm på 8 månader än jag gjorde på två år med de flesta aktiebyråer jag laddar upp till ...

Lämna en kommentar