Hur bra är Sony A5000? Skulle du rekommendera det till en nybörjare inom fotografering?

Tack för A2A, Parth. Ja, jag skulle rekommendera Sony A5000 till nästan alla, nybörjare eller på annat sätt. Jag tror att spegelfri är nästa "stora sak" efter digital. Jag har A6000, och du kan se en fullständig översikt av båda kamerorna här: Sony A5000 vs A6000 Det finns en något nyare version, A5100, som har en infällbar skärm för selfies.

Jag köpte A6000 eftersom den har en utmärkt hög upplösning elektronisk sökare. A5000 och 5100 gör det inte; de har bara den exponerade bildskärmen. Problemet med kameror utan sökare blir otäckt i starkt solljus. Det är väldigt svårt, till och med omöjligt att se skärmen, särskilt om solen är över din axel. Du kan inte se detaljer, du kan inte skriva ordentligt, det är svårt att kontrollera dina resultat; det är bara en olägenhet. Nu är det för det mesta inte den där stort problem, men jag skulle personligen inte köpa en kamera som inte har en EVF. Men den EVF kommer förmodligen att ge dig cirka $ 100 USD mer än A5000. A6000 har några andra funktioner som jag tycker är användbara, som 11 fps burst istället för 4 fps, men det är relativt litet.

Saken med att köpa någon systemkamera är linserna. När du har förbundit dig till en APS-C grödsensor är du engagerad. Du måste köpa kompatibla linser. Jag är helt bekväm med APS-C-formatet (i grund och botten ”halv ram”, 1.5 beskärningsfaktor), men det är något att tänka på om du tror att du någonsin vill “trappa upp” till full bild. Jag har övertygat mig själv om att jag aldrig kommer att göra det. Jag gillar de mindre, lättare, mer kompakta kamerorna och mina pro-dagar ligger bakom mig. Jag kan inte se att jag någonsin vill ha mer än en beskärningssensor, men det är något du behöver tänka på lite innan du går "all in". (ʘ‿ʘ)

Lämna en kommentar