Hur får fotografer helt tomma bilder av normalt befolkade områden?

Jag gillar att ta bilder av byggnader och brukar föredra dem utan människor. En teknik är att gå när det är väldigt få människor runt, t.ex. tidigt på morgonen. Det kan också vara en tid då du får den bästa belysningen.

Följande bild togs klockan 6:15 en decembermorgon, för det är en av de få gånger när byggnadens södra sida är upplyst av solen. (Det är i Australien, när söder vetter mot ekvatorn.)

När jag åker på semester med min fru irriterar jag henne regelbundet genom att stanna kvar i några minuter och vänta på att folkmassan ska gå bort. Så ett annat råd är att gå på fotograferingsutflykter utan din partner, såvida de inte är mycket tålmodiga eller delar din entusiasm.

Ett sista råd är att det ibland är bättre att ha en eller två personer i en bild, för att ge lite intresse.

I den här skulle jag inte ha haft några problem att ta bilden med ingen i den, men den exakta symmetrin skulle ha gjort den tråkig. Så jag märkte att ett barn var på väg att stöta på bilden och tog den med sig där inne. (Hans mamma bad om ursäkt, men jag förklarade inte att min avsikt hade varit att inkludera honom.)

Nästa togs på Fushimi Inari Taisha, Kyoto, som var mycket populär den dagen jag besökte (lyckligtvis utan min fru), så jag tillbringade mycket tid på att vänta på att folkmassorna skulle gå bort. Men för detta bestämde jag mig för att de två kvinnorna som kom igenom rätt väg till torii lade till bilden.

Så ibland förbättras dina bilder genom att inkludera människor - men naturligtvis inte som selfies.

Lämna en kommentar