Hur föds vissa människor med fotografiska (eidetiska) minnen, och hur fungerar det?

Jag vet inte hur vanligt ett riktigt eetetiskt minne är. Jag har visuellt minne. Oftast kan jag berätta exakt vad som finns i mitt kylskåp och var det är. Kommer bra när du handlar mat. Just nu har vi 5 Dannon-yoghurt: 2 blåbär, 3 blandbär, 2: a hyllan till vänster. Om min man letar efter reserven som vi satte bort för fyra år sedan vet jag var vi lägger den för jag kan se den i mitt huvud.

När jag var barn och läste uppslagsverket (jag blev desperat efter saker att läsa, och det fanns inget internet, okej?), Kunde jag berätta var på sidan en bild var, men jag kunde inte recitera orden på sida. Inte särskilt användbart, och nu i tiden för att läsa allt på nätet, inte alls användbart eftersom det finns lite rumsligt förhållande till de saker jag läser längre.

På jobbet finns några av våra tidigare projekt i bindemedel och de nyare är online. Du heter ett äldre projekt och jag kan säga att det är det blå 2 "bindemedlet ungefär 20 från vänster på hyllan. Ett nyare projekt? Jag skriver in google-sökord precis som alla andra.

Jag är riktigt bra på instutionellt minne. Alla i mitt företag kan be mig att identifiera det senaste projektet som inkluderade X eller Y eller Z.

Herr Miller kan ha rätt med vissa människor, men jag tror inte att jag byter ut något för denna förmåga. Det kom precis med min hjärna.

TL; DNR: Jag behöver inte göra matlistor. Jag är antingen bättre än en google-sökning eller bara samma sak som en google-sökning.

Lämna en kommentar