Hur genomförbart är det att skjuta ett bröllop med bara en lins: en 50mm f / 1.2?

Det är möjligt, 50mm 1.2 är en av mina favoritlinser. Det kommer dock att begränsa utseendet på dina bilder i den slutliga samlingen. Om du marknadsför ditt fotograferingsföretag genom att bara visa bilder med en 50 mm-lins, förväntar sig dina kunder inte något annat. Om de förväntar sig något annat kommer det att vara ett problem. Jag har tagit med några av mina tankar om bröllopslinser.

Jag lägger alltid mycket mer vikt på linser än vad jag gör på kamerakroppar, ja kamerakroppar är viktiga, de måste vara robusta, bra i svagt ljus, hantera bra, möjliggöra snabb, exakt fokusering och lätt att använda och snabbt sätta upp , och normalt Canon eller Nikon, men linser är viktigare enligt min mening.

När du börjar, kommer du att begränsas med linsval av din budget, så låt mig berätta de viktigaste linserna för att komma i ditt kit först. Det är ett brett zoomobjektiv och ett långzoomobjektiv, Jag kommer att gå i detalj för att förklara mina val, ge dig rekommendationer och förklara varför, och också ge dig några exempelbilder för att förklara vad jag menar.

Objektivval kan vara lite skrämmande när du börjar, särskilt på en bröllopsdag, över tid och med erfarenhet vet du vilka linser du ska använda utan att ens tänka.

Saker att tänka på med linsval är:

  1. Vad tar jag bilder på?
  2. Hur mycket ljus finns det?
  3. Hur vill jag att bakgrunden ska se ut?
  4. Hur snabbt behöver jag arbeta?

Viktiga linser

WideZoom

24 - 70mm f2.8 - Den här zoomningen går till under en stor del av dagen. Det är ett mycket mångsidigt linsval, du kan gå bredt för att ta in mycket bakgrund eller fånga detaljer i en kyrka, det är tillräckligt snabbt för att fungera bra i svagt ljus (f2.8) och det kan användas för porträtt i trånga utrymmen, även om det normalt inte är mitt första val för porträtt. Nackdelarna med den här linsen är att skotten är "ganska standard". Vad jag menar med det är att brännvidden för detta objektiv är inom standardområdet, eller ett annat sätt att säga det, är att det kommer att fånga bilder som liknar vad ditt öga ser. Detta kan vara väldigt användbart, men du måste också lägga till drama i bilderna med ämne, belysning, rörelse etc.

Canon- och Nikon-objektiv i detta intervall har normalt goda makroförmågor också för närbildsarbete (ringar, bordsdetaljer osv.).

Mitt kit är Canon, så jag använder Canon EF 24-70mm f2.8 L USM-objektiv.

Lång zoom

Jag älskar min Canon 70 - 200 f2.8 IS - det här är en snabb zoom med bildstabilisering och uppenbarligen en brännvidd på 70 mm till 200 mm. Det passar bra till 24-70, eftersom det tar fart där 24-70 stannar, så du har effektivt ett intervall på 24 mm till 200 mm täckt med två linser.

Denna lins är också f2.8, enligt min mening avgörande för bröllopsfotografering. I en mörk kyrka kommer du alltid att trycka på ISO, slutartid och f-stopp för att få bästa resultat i svagt ljus. Bildstabilisering är också bra här. Min första lins har det här, och när jag väl hade uppgraderat var det ingen väg tillbaka. Det enkla skälet är att du slutar med mer användbara bilder i slutet av dagen och du kan arbeta i riktigt svagt ljus effektivt.

Denna lins är min gå till för porträtt, individer upp till grupper, jag byter bara till 24-70 där ledigt utrymme betyder att jag kan passa alla i ramen med den längre linsen.

Min lins, Canon 70-200mm f / 2.8 L IS II USM EF

En annan punkt som är värt att nämna är att de snabba linserna i ett kameratillverkningsområde i allmänhet riktar sig till professionella fotografer, vilket innebär att de är mer robusta och bygger till en professionell standard. Objektivtillverkare förväntar sig att deras snabba linser ska användas av proffs, så de är byggda för att ta straff och de ser ut! Jag har fått mina 70-200 f2.8 Canon-linser tappade till en bitumenväg utan några negativa effekter, förutom några repor på kroppen!

Trevligt att ha linser

17-40 mm f4 eller 16-35mm f2.8 vidvinkelzoom. - Jag har 17-40 mm f4-zoom och älskar det. Jag gillar att arbeta brett, särskilt för dramatiska kamerabilder, så jag använder det främst för konstnärliga parbilder, eller tillfällen då jag vill ta in platsen på ett sätt som bara en vidvinkel kan göra. Jag gick på f4 eftersom det passade som jag använder den, jag skjuter normalt med ett djupt skärpedjup med den här linsen, dvs f8 och högre, så en snabb zoom här var inte riktigt ett krav för mig, utan personligt val!

50mm f1.2 - Det här är en dyr 50mm fast lins, men jag älskar det. Det får bilder som bröllopsgäster bara inte kan få. Bokeh (ur fokusbakgrund) och linsens hastighet är otroligt, perfekt för fantastiska porträtt och tabelldetaljer.

Utveckla gärna din egen stil och ta med linser som kompletterar det, men ovanstående är de enda linserna jag använder.

En anteckning om frestelsen att använda 3

rd

partilinser, dvs. inte Canon eller Nikon.

Detta är bara baserat på min personliga erfarenhet av linser från tredje part, och kvaliteten kan ha förbättrats sedan jag senast köpte linser, men jag har slösat bort mycket pengar på 3

rd

fest ”professionella” linser. Jag tyckte att de var bullrigare i användning (inte bra i en lugn kyrka) och saknade Canon eller Nikons fokuseringsförmåga och skärpa. Jag har gjort jämförelser av bilder sida vid sida och resultaten var tydliga. Jag slutade faktiskt att sälja en och slänga en annan.

Starta ditt kit med det viktigaste och bygg därifrån. Kom ihåg att anpassa dig efter din stil och ta alltid hänsyn till att du bär linser på bröllopsdagen och får ut det mesta av det du har med dig.

Dalgång

Ta tag i min gratis bröllopsbildguide

Lämna en kommentar