Hur hanterar fotografer ”brudzillor” eller brudar som insisterar på att få alla sina oredigerade bilder?

Jag har gjort professionell fotografering i mer än ett halvt sekel. När det gäller mig är de slutliga bilderna jag skriver ut slutresultatet av ett kreativt process.
Av 100 bilder jag kanske exponerar kan det bara finnas tio eller till och med bara en som uppfyller mina standarder för presentation.
Varje bild som jag förkastar var en del av den kreativa processen genom vilken jag äntligen kom fram till det resultat jag sökte.
Jag presenterar min klient vad jag tror är mitt bästa. Det och bara det. Jag har aldrig och kommer aldrig att ge någon klient mina råa bilder. Det finns ingen bridezilla som kommer att mobba mig för att kompromissa med mina standarder.
(Och efter att ha tagit upp oljemålningen igen gäller samma regel: För varje målning som jag presenterar till salu finns det tre eller fyra eller sex dukar lagrade i garderoben som aldrig kommer att se dagens ljus.)

Lämna en kommentar