Hur jag lagrar mina bilder online

Hej Jennifer. Jag är inte säker på exakt vad du menar, men jag organiserar mitt i temalbum on flickr.

Jag har varit på Flickr tio år nu. Det är min enda plattform. Jag är van vid det, vet hur man arbetar, älskar kvaliteten, och om det har brister är jag så van vid dem att jag inte längre märker det.

Flickr grundades 2004, vilket gör det till en av de äldsta webbplatserna för foto- och videodelning. Det har haft sina upp- och nedgångar. För ett par år sedan sålde Yahoo det till SmugMug, en annan delningstjänst. Sedan dess verkar det vara lite förändring som jag känner till, eller åtminstone har det inte påverkat mig. Jag har haft ett "Pro" -konto på 50 $ / år sedan för alltid. Jag ser ingen reklam och har obegränsat uppladdningar och lagring i valfri upplösning. Jag har över 15,000 2006 stillbilder som går tillbaka till åtminstone XNUMX, och några äldre sedan jag började skanna några riktigt gamla saker.

Det finns gratis konton, men du måste tolerera viss reklam och du är begränsad till 1,000 XNUMX bilder eller videor. Kvaliteten är exakt densamma som ett Pro-konto. De flesta människor kommer sannolikt att prova det med ett gratis konto, och om det flyter övergår din båt till ett betalt Pro-konto. Jag har noll klagomål, men det betyder inte att vissa människor inte gillar ti.

När du laddar upp till Flickr går allt in i din "Fotostream", som en flod med bilder från det senaste till det äldsta. För mig är problemet med Fotostream att det inte går att ändra. När en bild är i strömmen flyter den nedströms som ett blad, med äldre löv framför sig och yngre bakom. Jag kan inte ordna om någonting i bildströmmen när den har laddats upp.

Följaktligen har jag föredragit att organisera bilder i tema Flickr-album. Dessa gör det möjligt för mig att ordna mina bilder på vilket sätt jag väljer, oavsett när de laddades upp till strömmen. Jag kan flytta runt dem, ta ut dem, sätta tillbaka dem, ordna om hela shebangen, ändra banerskottet - kort sagt, behandla ett album precis som om det var en sidbok, bara virtuellt. Om du klickar på länken ovan är det första albumet Bättre grejer? (Arrangerad mestadels nyare till äldre). Det är där jag visar upp det faktum att jag är en eklektisk ”fotografisk allätare”, väldigt mycket en dokumentär, intresserad av praktiskt taget allt och glada att fotografera det. Jag har lagt till det albumet i flera år. Jag försöker verkligen göra det till "bättre grejer" men du vet, egen värsta redaktör?

Det finns många plattformar där ute. Jag har aldrig använt annat än Flickr så jag kan tala för det. Men titta runt! De goda nyheterna är val! Utmaningen - är valet.

Lämna en kommentar