Hur kan en 14-åring börja tjäna pengar på fotografering?

Låt mig först säga att jag är imponerad av din entusiasm för fotografering. Jag kan identifiera mig med dig eftersom jag var ungefär din ålder när jag först tog upp en kamera, naturligtvis var det en filmkamera och jag var tvungen att lära mig att utveckla och skriva ut för att se mina resultat. Fortfarande var det fotografering och jag ville göra det.

Det första jag kommer att säga är att du inte oroar dig för pengarna just nu. Anledningen till att jag säger det är för att oroa sig eller inte, det är osannolikt att riktiga pengar kommer att komma på ett tag. Som sagt, det finns saker du kan göra för att få erfarenhet och få dig själv erkänd som en seriös fotograf.

Jag började med att ta min kamera till skolan. Jag fotograferade danser och sportevenemang. Jag gav foton till skoltidningen och andra publikationer i min stad. Nu var jag inte bara fotograf, jag var en PUBLICERAD fotograf.

När jag gick på gymnasiet var jag etablerad nog för att få tillgång till allt jag ville fotografera. Det utvidgades till att jag arbetade för lokala kyrkogrupper och idrottsgrupper och jag skulle till och med plocka upp lite cash dong då och då en födelsedagsfest.

Jag inser att allt är annorlunda nu. Många av de bilder jag använder för att sälja tas nu av människor med sina mobiltelefoner. Du måste prata med människorna i din gemenskap för att se var möjligheterna finns. I vilket fall som helst är det viktigaste du bara kan ta bilder. Lär dig allt du kan om fotografering. Lär dig Photoshop, Lightroom och Bridge. När det är dags för college, om du fortfarande har buggen (och jag slår vad om att du kommer) kommer du att undersöka ett BFA-program som ger dig en gedigen konstutbildning med fokus på fotografi. Det skulle vara en bra idé att ta en business class eller två på vägen.

Du är väldigt lycklig att ha hittat något du är så seriös om vid 14, men om du verkligen vill lyckas, kom inte före dig själv. Tänk inte ens på pengarna just nu. Fokusera på att hitta ditt öga och bli den bästa fotografen. Du kan bara göra allt så resten kommer att följa.

Lämna en kommentar