Hur kan jag redigera fotobakgrundsfärg enkelt och gratis?

Hur man enkelt redigerar fotobakgrundsfärg.

bakgrundsredaktör

Steg 1: Välj bakgrunden med Magic Wand Tool

Öppna din bild i Photoshop och välj sedan Magic Wand-verktyget:

Jag gillar vanligtvis att börja längst upp till vänster på min bild och dra runt toppen av mitt motiv och sedan nedåt mot bildens nedre högra sida:

När du väl har valt huvuddelen av din bakgrund, håll ner Skift-tangenten och klicka på de mindre områdena i bakgrunden som din ursprungliga våg av trollspöet (tyvärr, jag kunde inte motstå) inte fångade:

Steg 2: Använd verktyget Förfina kanter för att behålla detaljer

Vi måste ändra vårt urval från bakgrunden till ämnet, och vi kan göra det genom att högerklicka och gå till Välj invers:

Du kommer att se valet ändras från bakgrunden till ditt ämne, och nu går du till Välj> Förfina kanten:

Med fönstret Förfina kant kan vi finjustera det val vi just gjort. Med Magic Wand-verktyget kommer du vanligtvis att ha en bra bit av bakgrund kvar nära kanterna på ditt motiv. Som du kan se på bilden nedan finns det några orange spår kvar på modellen:

Använd rullgardinsmenyn för att skapa en mask för att visa urvalet. Jag tycker att det är lättast att använda en mask som står i kontrast till bakgrundsfärgen, så i det här fallet valde jag att se mitt urval på svart eftersom jag lättare kan se den återstående ljusa orange nära hennes hatt, hår och kläder. Om din bakgrund till exempel var mörkblå, kan du välja att visa ditt val på vitt eller transparent.

Nu är det dags att använda penseln för att måla över kanterna där vi fortfarande har den återstående orange bakgrunden i vårt urval. Klicka inom ditt ämne och rita sedan längs kanten där du vill radera bakgrunden. Gör detta överallt där du ser bakgrunden kvar i ditt val. När du är klar trycker du på OK.

Här är en snabb video som visar hur jag använder Refine Edge Tools:

Steg 3: Lägg till en ny bakgrundsfärg

Lägg till en Layer Mask i ditt val genom att klicka på Layer Mask-ikonen:

Välj lager> Nytt fyllnadslager> Enfärgad färg:

Använd färgväljaren för att välja en färg. Du kan också använda dropparen genom att hålla muspekaren över din bild för att välja en färg från motivets kläder. Om jag till exempel vill använda en blå som matchar hennes jacka, kan jag sväva mitt droppverktyg över de blå delarna av hennes jacka för att hitta en färg jag gillade. I det här fallet bestämde jag mig för att ha en rolig, rosorosa färg för vår bakgrund.

Dra bara ditt Color Fill Layer under ditt huvudbildlager för att göra ditt ämne synligt:

Så här ändrar du bakgrundsfärgen!

Men låt oss ta det ett steg längre, och lägg till några ytterligare redigeringar som hjälper ditt ämne att verkligen utmärka sig och göra bakgrunden OCH mer naturlig.

Steg 4: Ge bakgrunden extra djup

När du tittar på en solid bakgrund i en studio, det har vanligtvis höjdpunkter, mellantoner och skuggor. Med andra ord är det INTE en heltäckande färg utan en lutning. Vi ska simulera den färgen gradienteffekt genom att välja vårt Elliptical Marquee-verktyg och justera nivåerna.

Först använder du markeringsverktyget och ritar en elliptisk någonstans nära mitten av din bild - den behöver inte vara exakt. I det här fallet drog jag min lite högre så att den skulle komma närmare modellens ansikte.

Var noga med att högerklicka, välj Fjäder och välj sedan 200 pixlar för att förhindra en hård kant på ditt elliptiska val.

Skapa en Nivåjusteringsskikt genom att välja Layer> New Adjustment Layer> Levels.

Ljusa mellantonerna genom att skjuta mellantonerna till vänster. Detta kommer att skapa en illusion av ett ljus som lyser i bakgrunden.

Vi vill nu mörkna kanterna på vår bakgrund.

Skapa ett annat elliptiskt markeringsval och högerklicka för att fjädra till 200 pixlar som vi gjorde i föregående steg. Högerklicka nu igen och gå till Välj invers - på det sättet justeras endast ytterkanterna på vår bild.

Skapa ett nytt nivålager (lager> Nytt justeringslager> nivåer) och skjut den här gången mellantonerna till höger för att mörkna kanterna på bilden.

Du kan fortsätta att justera varje nivålager genom att dubbelklicka på lagret tills du är nöjd med dina resultat.

I det här exemplet minskade jag ljusstyrkan i det första lagret och gjorde mitt andra lager lite ljusare så det blev mer smidig övergång mellan nivåerna.

Här är min sista bild inklusive den nya bakgrundsfärgen jag valde. Jag älskar det!

Lämna en kommentar