Hur kan man bli bättre på fotografering?

Det finns så många sätt att bli en bättre fotograf inklusive den utrustning du använder, hur du tar dina bilder och efterbehandlar dina bilder när du är klar.

Jag hade aldrig riktigt intresserat mig för fotografering förrän jag fick veta att det fanns ett bo av Bald Eagles inte långt ifrån där jag bodde. Efter att ha gått över för att se dem fick jag veta att boet låg långt över åkern i ett tall i skogskanten. Jag köpte en Canon Rebel plus ett 70 mm till 300 mm zoomobjektiv.

Jag fick några fina bilder efter att ha spenderat timmar och timmar där på att fotografera Bald Eagles men även med min zoomlins på 300 mm var jag fortfarande tvungen att beskära mycket för att få Eagles nära.

Vad gjorde jag härnäst? Jag köpte en Canon 5D MKII och en Canon 500 mm L-objektiv. Jag betalade drygt 7,000 1,000 dollar för objektivet och drygt XNUMX XNUMX dollar för det stativ som krävs för att hålla kameran och objektivet.

Det fick mig några närmare bilder och en tid senare läste jag om Canon SX60HS 16.1 megapixelkamera med full 65X optisk zoom. Kostnaden var ingenting jämfört med vad jag hade investerat i 5D MKII och 500 mm objektiv så jag köpte en. Jag var tvungen att ge upp lite på slutartiden men jag kunde ta fler bilder per sekund vilket var väldigt viktigt när jag tog bilder av Bald Eagles när jag flyger till nästa.

Jag gillade SX60 så mycket att jag bestämde mig för att sälja min 5D MKII och 500 mm lins. Jag kommer inte ihåg hur mycket jag sålde 5D MKII för men jag hade tur och Canon kom ut med en ny modell av 500 mm lins och de ökade priset med några tusen dollar. På grund av det kunde jag sälja objektivet för mer än jag betalade för det.

Sedan läste jag om Panasonic Lumix DMC-FZ70 med full 60X optisk zoom. Vad jag verkligen gillade med Panasonic Lumix DMC-FZ70 var att det fanns en objektivförlängare med en 1.7 kameralins tillgänglig. Den där skrämmande saken är fantastisk. Jag har två bilder som jag vill visa som ett exempel på zoomfunktionen och jag drev den lite utanför gränsen men kvaliteten på bilderna är inte så dålig med tanke på hur långt jag zoomade ut med kameran.

Tänk på att jag precis hade fått kameran och att jag bara tog ett distansprov. När jag tog distansprovet såg jag inte ens på fokus så parkeringen är i fokus men avståndet är ur fokus. När jag lärde mig den här kameran och använde den ordentligt var bilderna fantastiska. På bilden nedan vill jag att du ska titta på den lilla röda pricken mellan det vita skylten och pickupen. Det finns en John Deere trädgårdstraktor parkerad där.

På bilden nedan finns ett zoomfoto av John Deere Lawn Tractor.

När jag väl lärt mig den här kameran ordentligt och jag fick ta mina bilder i manuellt läge började jag få fantastiska bilder. Naturligtvis tar jag inte bilder från riktigt långt avstånd jag tog dessa bilder för ett övningstest men kvaliteten är fantastisk.

Lämna en kommentar