Hur kan vi uppnå fotografiskt minne?

Jag var högerhänt som barn och blev vänsterhänt efter att ha blivit traumatiserad. När jag defragmenterade från traumat blev mitt minne bättre. När min pappa gick bort började jag skriva och rita med båda händerna och började skriva ord från slutet av ordet bakåt och andra bokstäver än vad jag lärde mig och mitt bildminne förbättrades kraftigt men jag skriver mycket och håller en dagbok så det kanske inte är något för dig om att skriva inte är din grej (men jag tror att teckning hjälper till att utöva vår visuella cortex).

Jag tränar också en observationsövning som finns på YouTube - leta upp Roy Masters meditation. Det stärkte mitt sinne och minne kraftigt. Jag ser fotografiskt ibland meditera.

Shamaner gör något för att frigöra fångad energi som kallas Recapitulation. För att finjustera den färdigheten gör du en mycket grundlig lista över alla du känner. Lägg mycket på att göra det. Börja med den du känner nu och gå tillbaka till det längst bakre barndomsminnet och dina föräldrar. Börja sedan med den första personen på listan och tänk på varje liten minuts detalj och minne om den personen du kan. När du är klar, gå till nästa person.
Så småningom när din rekapituleringsfärdighet finpussas kan du gå ner på gatan eller någon annanstans och plötsligt påminner en sak dig om en annan och du kommer inte bara ihåg utan lever en tidigare händelse. Det är ungefär som filmen "Butterfly Effect" om du såg det, bara istället för att din yttre miljö förändrar dig på insidan. Du går in i det förflutna, lever det och kommer tillbaka till framtiden nuvarande en förändrad person.

Jag skulle tro att andra saker du kan göra som att öva klara drömmar och titta på saker annorlunda skulle också hjälpa.
Att titta på mellanrummen mellan saker hjälper. Jag klättrade upp i ett träd i skogen och tränade på att titta på utrymmena mellan grenarna och träden snarare än att titta på grenarna och träden. På en liten stund började allt ha en nästan surrealistisk tredimensionalitet. Det är också bra för den visuella cortexen.
Våra sinnen blir självbelåtna. Vi lär oss en beskrivning av världen och ser inte längre saker direkt eller vad som kallas ”att leva i ögonblicket”. Du måste vakna. Du är i ett hypnotiskt tillstånd. Hypnoser betyder sömn.

Men du måste förstå varför du sover.
Som barn lärde du dig i en fantastisk takt av en naturlig inre känsla av undring och nyfikenhet. Du behövde ingen att berätta vad du ska komma ihåg eller inte.
Något förändrade det.
Du kan vara traumatiserad. Måste du gick i skolan och blev pressad att lära dig vad du inte var redo för, som inte hade någon mening eller syfte med ditt liv. Du gav efter för trycket och förlorade ditt naturliga inre filter. Kunskap strömmade in som meningslöst ljud. Att inte veta hur man stänger av det, dina enda val, du gjorde uppror, eller kan du vara anpassad.
Gör rebell, lyssna på hög musik, ta droger etc för att blockera bullret
Överensstämma, försök tvångsmässigt att förstå ljudet, bli en intellektuell vårt valfritt antal tvång
Hur som helst var du inte längre inåt kontrollerad utan styrdes av yttre tryck som en marionett på strängar. Lärande var inte längre ett ständigt utbrett underverk utan blev en trist och en syssla. Utbildning dumade dig ner.

Oavsett om det var utbildning eller en grym person, utvecklade du en traumabaserad personlighet som är som en lax som simmar tillbaka till sin födelseort för att reproducera mer lax.

Jag gav dig några idéer - nyckeln till att vara rekapitulation och meditationen - vara stilla och känna.
Jag blev katapulterad i en sammanfattning när jag läste Nya testamentet kl 17. Jag blev chockad när jag kom till Matteus 5, saligprisningarna, att Gud var motsatsen till den jag trodde. "Välsignade är de fattiga i andan ...". Och jag har alltid trott att människor med många saker var välsignade (inte att det är något fel med att ha saker men saker har ofta dig). Jag grät. Jag började hoppas på evigt liv och gav upp många självdestruktiva missbruk. Att tro att jag blev förlåten katapulterade mig till en del rekapitulering och jag upptäckte arketypen av recapitulation om du vill läsa om det på min blogg Gå din väg, Daniel: ty orden är stängda och förseglade till slutet av tiden.

Konstiga saker började hända. Någon frågade mig om jag inte hängde mig själv och glädjen var att tro på Jesus. Jag erkände att det var och en svår disciplin började i mitt liv. Nu är jag disciplinerad och kan dela kärlek, fred och visdom.

Hoppas att detta svarar på vad du behöver veta!

Lämna en kommentar