Hur lång tid tar det att lära sig Photoshop?

Det beror verkligen på vad du vill göra med det. Photoshop är ett extremt mångsidigt verktyg och används för hundratals uppgifter. På den enkla sidan använder människor den för att beskära, ändra storlek och justera foton. På den mer komplexa sidan kan du använda den för att sammansätta flera bilder, färgkorrigera och till och med integrera Photoshop i ditt arbetsflöde för animering och videoproduktion.

Jag använder den för att komponera 3D-rendering passerar in i en stillbild och integrerar också Adobe Illustrator-objekt. Många av mina filer har dussintals olika lager, lagergrupper och justeringslager. Jag använder smarta objekt och vektorobjekt när det är lämpligt. Jag försöker göra mitt arbetsflöde så oförstörande som möjligt eftersom kunder älskar att göra ändringar och dessa tekniker håller mina filer i den mest flytande form jag kan tänka mig.

Och ändå använder jag förmodligen inte mer än 25% av vad Photoshop kan göra eftersom mitt arbete inte kräver sådana typer av operationer.

Om jag var tvungen att gissa hur lång tid det skulle ta att lära mig Photoshop, skulle jag säga att det beror på hur ditt arbete är och hur bra din inlärningsreferens är. Du behöver verkligen börja med teori. Du måste veta varför vissa saker görs på ett visst sätt och det är svårt utan sammanhang. Många uppgifter kräver ett specifikt antal steg som måste göras i en viss ordning med ett specifikt mål i åtanke. Någon som bara leker med Photoshop kommer att ta lång tid att lära sig detta utan att någon annan lär dem. Det bästa stället att lära sig är på jobbet i närvaro av någon som redan har bemästrat vilken typ av arbete du vill göra. Att vara i klassrummet med andra elever och en kunnig instruktör är det näst bästa. Att följa onlinehandledning är bra som en kompletterande inlärningsmetod men det saknar fram och tillbaka interaktion och det är ofta svårt att veta orsakerna till varför någon gör en viss åtgärd utan att kunna ställa frågor. Ett av de problem jag ser mest är att människor arbetar destruktivt när de inte behöver. De måste bokstavligen ångra dussintals eller massor av steg eftersom de inte förstår ett icke destruktivt arbetsflöde. Jag ser många människor som bara har dåliga metoder som slösar bort tid och inte utnyttjar kraftfulla verktyg som Photoshop har tillgängligt, helt enkelt för att de inte hade någon att visa dem hur lätt det skulle vara att göra det rätt först plats.

Lämna en kommentar