Hur lång tid tog det att bli fotograf?

Jag tog först upp en kamera vid nio års ålder när jag bestämde mig för att ”ta en drink från en pinne, ”Och omedelbart fotografering fyllde klyftans kärlek som vår familj aldrig kände. Kraften i fotografering skulle jag senare lära mig vid 15 års ålder när min journalistinstruktör utsåg mig till en av gymnasiets personalfotografer - plötsligt ville alla ha min uppmärksamhet så att deras chanser att publiceras i vår månadstidning eller årbok skulle öka.

Så, för att svara på den ställda frågan, hur lång tid tog det att bli fotograf, nästan nio plus nästan sex är nästan 15, så mindre än sex år. Men den verkliga frågan är egentligen, ”Hur lång tid tog det dig att bli a professionell fotograf?" Det är ett annat svar, för även om jag redan hade tagit fantastiska bilder innan jag blev skolfotograf, följt av min första publikationskredit vid 15 års ålder, gjorde min ungdomliga upplevelse mig inte till en professionell fotograf, det gjorde mig till en fotograf som sköt som en professionell.

Det tar många års erfarenhet, och i vissa länder är detta känt som en "lärlingsutbildning", för att få kunskap och förmåga att utföra på begäran, inte bara baserat på skicklighet utan förståelsen av de grundläggande, grunderna och principerna för fotografering och deras användning.

En typisk lärlingsutbildning är i genomsnitt ungefär tre år att arbeta med en professionell, och i vissa fall din mentor också. Om vi ​​tar originalet nästan sex år från det att jag först tog upp en kamera, vid nio års ålder, och sedan lägger till de nästan tre åren som gymnasiefotograf under lärling hos min fotojournalistinstruktör, är mitt svar att det tog mig nästan nio år för att bli professionell fotograf, men fortfarande oerfaren jämfört med andra yrkesverksamma, men tillräckligt professionell för att ta bilder och få betalt för dem.

Nu är det bara en del av frågan, för att behålla din professionella fotografstatus måste du hålla koll på ditt hantverk eftersom tekniken förändras varje måndag när styrelsen träffas, för att inte tala om trender kommer och går, och det finns alltid förändras paradigm i alla yrken vid någon tidpunkt.

Således är det en sak att bli fotograf, något jag sökte som nioåring, men det är en annan sak att bli en professionell fotograf, något jag gjorde vid 17 års ålder, och ännu en sak att behålla titeln på en professionell fotograf, något jag fortsätter att arbeta med, och hjälpa andra att uppnå, nu i över nästan fyra decennier och räknar.

Lämna en kommentar