Hur länge är det för långt att vänta på ett bröllopsförslag?

Jag vet aldrig hur man ska svara på dessa typer av frågor. Jag ogillar bara konceptet med väntar för ett förslag - som i "Kommer han att ställa frågan på nyårsafton?" och bli allt förståndigt om det bara för att det inte ska hända. Verkliga livet är inte en chick flick, SATC avsnitt, eller The Bachelor.

Sådana beslut bör vara ömsesidiga, och de bör vara jämlikare och uppstå organiskt utan särskilt mycket. För mig var det alltid en självklarhet att om inte något verkligen förstörde förhållandet eller om vi upptäckte en viktig punkt av oförenlighet, skulle vi så småningom knyta knuten. Vid någon tidpunkt sa mina nu-exer antagligen något som: "Så vill du gifta dig?" Det var inte en if men a när. Att jag inte ens kan komma ihåg det är ett bevis på att det inte fanns någon verklig väntar inblandade. Ibland sa jag ja, men fler gånger sa jag Nej.

Min personliga preferens skulle vara att "vänta" på t minst två år, kanske till och med tre, tills förhållandena i relationen är över - bara för att vara på den säkra sidan. Det sista du vill ha är att skriva ett lagligt avtal med någon du är soooo kär i dig kan inte ens se rakt. Men om det inte finns några diskussioner vid den här tiden anser jag inte att det är ett gynnsamt tecken.

Jag vet inte varför du inte har fått ett förslag. Ibland kan du älska någon mycket och verkligen njuta av deras sällskap, men vill bara inte gifta dig med dem eftersom du förutspår en enorm skuld (juridisk, ekonomisk, livsstil) någon gång på linjen. Men för att ta reda på dig do måste prata om dessa saker. Hej, det är bara din livs.

Lycka till, vän.

Lämna en kommentar