Hur lär en nybörjare till DSLR-fotografering som har en Nikon D3300-kamera ordentligt hur man använder ett filter med ”neutral densitet”?

Det finns alla möjliga svar här och så skulle jag vilja ge dig min ärliga och opartiska åsikt. För inte så länge sedan [som 15 år] när jag började ta ett seriöst intresse för fotografi köpte jag en DSLR-kamera och fick höra att jag var tvungen att skydda linsen genom att montera lite filter på saken. Guruerna sa att du behöver en komplett uppsättning filter för varje storlek lins och så eftersom jag hade tre olika linser gick jag och köpte totalt ”NIO” filter för samlingen av Canon-linser. Jag brukade stressa när jag skulle använda mitt “Polarisationsfilter” och hur jag kunde få min autofokus att fungera med ett ND-filter skruvat på framsidan av linsen och sedan var det “Varför finns det spöken i mina nattbilder” och så och så vidare.

Då har jag liksom kommit över "Filter Thing" och har aldrig använt någon av dem i flera år och tänker aldrig ens på dem så mitt råd till dig när det gäller ditt neutrala densitetsfilter är att placera det försiktigt i bottenlådan i din garderob och stäng dörren. "Ärligt talat" och lär dig bara att använda kameran. Jag föreslår att alla dina filter går med i uttaget till den nedre lådan och förblir där inklusive UV-filtret som enligt min ödmjuka åsikt inte gör någonting alls. Så du vill skruva ett UV-filter på $ 60.00 på framsidan av en kitlins på $ 80.00 för att "Skydda det" från vad får jag fråga. Då säger du att dina bilder med svagt ljus är skitiga och inte kan lösa varför och vill köpa en ny kamera och en dyr lins när "Filter" får dig att få "spöken" i bilden.

OH Fel Jag hör kritikerna skrika…. Så vad sägs om en vit och tråkig himmel och ett polariserande filter kommer att ge färg till den bleka himlen. OK så får jag fråga "VARFÖR" fotograferar du ändå en tråkig blek och hemskt snygg himmel. Du kan klippa ut himlen eller minska mängden och du kan bara skjuta något annat istället eller flytta till en bättre synvinkel eller komma tillbaka när ljuset har förändrats eller komma närmare motivet och klippa ut himlen eller du kan göra scenen mörkare till "Low Key" eller fixa den i Photoshop. Så det finns som alltid flera val.

Jag vet att ND-filter kommer att göra "Vattenfall" väldigt snyggt men det gör också en låg ISO och en liten bländare som f-22 och en lång slutartid. Och hur många vattenfall tänker du skjuta ändå. Lita på mig och lär dig bara att använda alla inställningar på kameran och sedan några och vad de gör och när du skulle använda den inställningen. Lär dig mer om den söta fläcken i objektivet och hur inställningarna bara fungerar bättre i ett visst intervall och försök att använda det intervallet så ofta som möjligt. Bara njut av det.

Lämna en kommentar