Hur man annonserar med Facebook-annonser som bröllopsfotograf

Jag har ännu inte provat Facebook-annonser för min Bröllopsfotografi men jag har använt det med min video till DVD-överföring och minneskortdataåterställning och tyckte att det var mycket effektivt när det användes korrekt men personligen, tyvärr är jag en downer men jag kan inte se att de flesta brudar / brudgummar kommer att boka någon de såg på Facebook eller sociala medier i allmänhet (om du inte arbetar i den lägre budgeten, kan de göra det, men jag skulle vara över till Google och kontrollera recensioner, galleripriser etc personligen). De flesta av mina klienter kommer genom rekommendationer, vän till en vän, brudtärnor från tidigare bröllop som jag har fotograferat eller personer som har bokat ett möte och kommer in i min butik för att se mina Bröllopsfotograferingsportfölj.

Men säger allt detta, det är ett kostnadseffektivt sätt att göra riktad reklam och jag skulle rekommendera följande om du skapar din annons.

1 - se till att du använder en slående bild, kom ihåg att du behöver ta tag i dem och den måste sticka ut bland resten av deras tidslinje med statuser och annonser (men var medveten om bildens filstorlek eftersom Facebook kan förvränga den om den är för stor).

2 - använd en länkspårare som http://bit.ly för att övervaka klick (jag är alltid tvivelaktig om Facebooks spårning)

3 - se till att webbplatsen du länkar till är den bästa representationen för dig och helst har dina priser tydligt markerade och en tydlig uppmaning (uppmaning)

4 - använd åldersbegränsningarna för att försöka rikta ditt önskade åldersintervall (om du har en, kom ihåg att människor i alla åldrar gifter sig och gifter sig hela tiden)

5 - använd intressen för att rikta dig till personer som är intresserade av bröllop och relaterade termer för att försöka finjustera räckvidden för din annons

6 - använd avståndet för att annonsera lokalt eller inom en viss räckvidd för att se till att du inte annonserar för fel personer som är för långt borta för dig.

Lycka till och jag skulle gärna höra hur du går vidare!

Lämna en kommentar