Hur man automatiskt skapar en 20×20 sida vid sida i Photoshop med 400 unika fyrkantiga miniatyrer

20 x 20 vad?

20 fot med 20 fot

20 brickor med 20 brickor är enkelt, gör bara ett lager för var och en ...

NAMN VARJE FREAKING LAG OCH, annars blir du nötter!

Lägg sedan varje kakel på ett lager och storlek efter behov. Se till att PPI är densamma i varje bild innan du flyttar den till den stora filen. Så du vet vad den bilden kommer att göra för att dimensionera den upp eller ner för att passa allt annat.

Medan detta är en Illustrator-fil, märker du den röda pilen som pekar på lagerpanelen och mitt namn när jag går. OCH låsa varje lager som jag har arbetat det.

när det gäller hur många lager, ja så många du vill OCH har dator-RAM att hantera.

Inte min skapelse, bara en grungeram som jag köpte ... men det finns INTE RÄCKLIG SKÄRM för att visa vad som är ungefär 1000 lager i den här filen.

Photoshop är detsamma. Jag gillar bara Illustrator mer eftersom jag kan göra mer med det, MEN JAG HAR ADOBE CC SUITE så båda är på mitt kommando att använda tillsammans.

När det gäller mig är Grunge Frame-byggare OCD-människor! Varje lager är ett ”TINY” -stycke och utan namn tar jag ibland en timme för att hitta rätt delar att stänga av.

Men jag gör också "Star trail" -fotografier och dessa har så lite som kanske 10 bilder till 300+ bilder i ett "Staplat" fotografi. Detta är ett skott av North Star med cirka 300 ramar i. Den raka pricklinjen är ett flygplan som går förbi och flera bildramar fångade flygplanen när de passerade över huvudet. detta är den enda “REAL AUTOMATIC” -åtgärden. "Stacking eller Panorama" är en bild som kombinerar automatiseringsdelar på annat sätt är det bara benarbete.

I den här bilden fotograferade jag en tidsfördröjning av en grupp fotografvänner som gjorde ljusmålning och eftersom stjärnor var mitt ämne för det året gjorde jag en sammansättning av tidsfördröjningsbilden till en enda bild. Jag tog förgrundsbuskarna som ett lager, träden från en annan ram och ett annat lager, skjutstjärnorna fick var och en sina lager. Det fungerade för att få det att fungera för mig. Lägga sedan till ytterligare ett lager för att lägga mina ord på det. Jag var också tvungen att göra flera "masker" för att göra precis rätt delar visa.

Så 400 lager är inte ett problem. Kan din dator hantera 400 bilder i vilken storlek du än vill att "Final" ska vara. Du närmar dig 2 GB i filstorlek, så det är bättre att du har 16 GB RAM eller mer och mycket utrymme på din "Scratch Disk".

Gör dig också redo att sitta och leka med tummen eftersom datorprogrammen sparar eller gör någon form av bearbetning. Det är mycket data att bearbeta.

Jag har vänner som gör 360-panoramabilder och har 15 GB-filer så att de sitter i minuter eller hämtar en ny kopp kaffe när datorn bearbetar ett kommando.

Du VILL INTE GÖRA ETT LITT STYCKE och sedan göra det större vid tryckprocessen. Det kommer att se ut som skit, göra din bild så stor som ditt största förväntade fysiska tryck kommer att bli. Vid 300ppi.

Glad att skapa!

Lämna en kommentar