Hur man blandar blixt med omgivande ljus i fotografering

Hur blandar jag blixt med omgivande ljus i fotografering? Det kan vara svårt eller enkelt, beroende på det omgivande ljuset. Om omgivningen är dagsljus, antingen utomhus eller fönsterbelysning, är det lätt (lättare) eftersom, som Gene Mayeda påpekar att utgången från en typisk blixt / hastighetslampa vanligtvis ligger i närheten av 5000 Kelvin, samma som dagsljus i de tempererade zonerna. Färgen varierar med solhöjden, mulen i olika tjocklekar, öppen skugga (takfönster), men mycket generellt kommer en blixt att balansera ganska bra med dagsljus, särskilt om blixten inte är dominerande.

👆 Du kan köpa olika system med flash-rör som anpassar blixten till andra omgivande färger. Den här bärnstenen bör göra ett ganska bra jobb med att balansera blixten med volframlampor, vanligtvis med cirka 2800K.

När jag arbetade var filmen antingen dagsljusbalanserad eller volframbalanserad. Om du sköt volframfilm utomhus fick du galna blå bilder:

👆 Till vänster visas en JPEG av misstag med vitbalansen i Tungsten. Så skulle en dagbelyst bild med volframfilm se ut. Till höger är mitt försök att korrigera det (det hade varit lätt om jag sköt rå).

När vi fotograferar bröllop med dagsljusbalanserade filmer låter vi dagsljuset dominera utomhus men lägger ofta till en underordnad mängd blixt för att öppna skuggor. När vi gick inomhus var det opraktiskt att byta till volframbalanserade filmer, så då lät jag alltid blixten dominera men höll mina fönsterluckor riktigt ganska långa (~ 1/30 sek) för att släppa in volframomgivningen, skapa värme och visa bakgrunder, och ser mindre "blinkade" ut. Vi använde också två enheter inuti för att göra korsningsljus.

Så som jag jobbar nu använder jag antingen all blixt eller ingen alls.

👆 I mitt bordsarbete kan jag välja 2800K konstanta lampor eller blixtblixtenheter, men aldrig båda tillsammans. Dessa två gjordes med blixtar utanför kameran. Allt som förändrades var placeringen av de avlägsna blixtarna.

Utomhus vet jag att jag skulle kunna använda en blixt, speciellt eftersom jag är väldigt stor på bakgrundsbelysning plus att jag inte tvekar att fotografera i utmanande ljus, som full middagssol:

👆 Detta var på uppdrag igår. Detta är den obearbetade råfångsten. Observera att den är (1) rå och (2) perfekt exponerad. Det hjälper, men det var sant middagssol. Du kan se att ljuset är nästan upp och ner, kanske lite över min högra axel. Varje proffs kommer att berätta att jag var en idiot att skjuta under dessa förhållanden utan att lägga till en flashfyllning för varje skott. Och som ett tidigare proffs skulle jag hålla med, förutom ...

Kalla det Lightroom Faux Fill Flash. Det är mitt inte så hemliga fusk.

När jag tog film (analog) hade jag aldrig kommit undan med detta, särskilt i färg. Jag hade litat på att öppna skuggorna med blixt för varje skott, men helt uppriktigt tyckte jag alltid att det var en kreativitetsdämpande olägenhet. Sedan jag gick över till digital 2007 föredrar jag mycket att använda min kanske galna metod. Jag jobbar hårt för att spika exponeringen eftersom det gör behandlingen mycket enklare, men i princip var allt som gjordes här att öppna skuggorna, minska höjdpunkterna, och när det inte räckte med att lägga till en justeringsborste bara på skuggorna under hennes hatt och öppna skuggorna ännu mer. Jag har exakt den effekt som jag skulle ha haft om jag använde en blixt utan blixt.

Visserligen kräver detta skicklighet och tålamod. Om du vill ta JPEG-bilder och minimera eller till och med hoppa över efterbehandlingen, lär dig i alla fall blixt. Du behöver filter för blixt för att ändra dess uteffekt.

Lämna en kommentar