Hur man blandar färger i Photoshop

Jag använder olika tekniker. Jag använder aldrig fläckverktyg eftersom det gör målningen lerig i bästa tider.

Här är en process, dock snabbt. Jag kunde ha gjort mycket mer och bättre men jag visar bara snabbt hur jag blandar färger.

Först bilden för att visa processen.

  1. Jag använder inga speciella borstar. Du måste känna till färgteori och form. Om du inte vet kommer du att kämpa ändå när du målar. Så kunskap om vad som gör formen eller objektet som det är och du ser att det beror på ljuskällan. Så ha grundläggande förståelse annars kommer du att kämpa oavsett vilken pensel du hittar för Photoshop. Ovanstående gjordes med Photoshop befintliga borstar. Jag använde bara en hård borste.
  2. Jag studsar alltid med opacitet och flöde.
  3. Att lägga ner färg och blanda med hjälp av plockaren för att få kanten av färgen för att sedan borsta och blanda till nästa klor. Du kan se en mycket grov process med färgen cyan, magenta och gul.
  4. Jag bryr mig inte om att använda många lager. Jag brukar måla på ett lager men bäst att använda lager om du börjar när du gör lite arbete. Tar tid att lära sig att göra allt i ett lager.

Förresten lär jag mig massor av tekniker från böcker och avvikande konst, youtube och alla resurser jag kan få tag på och öva i timmar i taget. Denna teknik hittade jag på avvikande konst.

Problemet är att du måste läsa självstudierna. De är inte videor. Jag föredrar videor eftersom du kan se hur det görs. Du hittar många videor i blandning med Photoshop på Youtube. Förvånad att du inte tittade där.

Lämna en kommentar