Hur man blir nationalgeografisk fotograf

Hur blir du en National Geographic-fotograf?

Jag har inte ett definitivt svar på den här frågan, men jag har viss insikt som kan vara till hjälp.

En av mina första yrkeserfarenheter som fotograf var när en bild jag tagit publicerades på Nat Geos webbplats som åtföljer en artikel. Jag sköt fotot på spec (spekulation, dvs utan en klient bifogad), sedan kom ordet i fotot till en författare som arbetade med en artikel för Nat Geo. Hon ville använda mitt foto för att illustrera hennes verk.

Poängen är detta: Jag gick ut på egen hand och sköt en serie bilder - flera hundra - om ett ämne som tycktes intressant för mig. Jag handlade sedan lite runt och upptäckte att andra också var ganska intresserade av det. Men att skjuta personligt arbete är något jag rekommenderar till alla som vill bli bättre / få mer erkännande / få betalt. Om du vill skjuta för Nat Geo, börja först med att hitta ett ämne som du tycker är relevant för dem och roligt för dig. Skjut flammorna ur den. Kanske till och med utveckla en nisch för dig själv som den person som skjuter den saken exklusivt. För mitt ämne gjorde jag antagligen två dussin separata skott över hela landet, och jag fick tillgång till platser på grund av mitt projekt. Med passion öppnas dörrarna.

När du väl har utarbetat din portfölj med ditt valda ämne, kontakta några fotoredigerare och art director på Nat Geo. Du kan göra detta genom allt från organiserade portföljrecensioner, där du spenderar pengar för att sitta ner med olika människor som anställer fotografer, till att använda LinkedIn, till enkel forskning på Google. Du kan också kontakta organisationer som du vet kan arbeta med Nat Geo och få intresset för de människor först. Låt oss till exempel säga att du handlar om monarkfjärilen (Danaus plexippus). Kontakta alla lepidopterister du känner, alla fjärilsorganisationer etc. Prata med akademiker och forskare. Du kan till och med upptäcka att genom att utforska dessa kanaler behöver du inte ens bry dig om Nat Geo eftersom antingen A) Du kommer att vara tillräckligt uppfylld med det här andra arbetet eller; B) Nat Geo kommer till dig om och när de bestämmer sig för att köra en annan monarkhistoria.

De viktigaste sakerna i alla typer av fotografering är att ha en unik röst och att berätta en övertygande historia. Ämnet är mindre viktigt. Många fotografer faller tillbaka på andra inkomster som gör det möjligt för dem att utforska sina motiv djupare, antingen genom globala resor eller genom att köpa specialutrustning. Vad du än är, kom bara ihåg att hålla ditt arbete unikt och övertygande. Så småningom kommer folk att märka.

Lycka till!

Lämna en kommentar