Hur man delar Google Photos album med endast utvalda personer

(se uppdateringen längst ner)

Google Foto har inget inre stöd för att dela album med specifika användare.

Istället bör du skapa ett delat album, få en länk och dela den med de människor du vill ha på det sätt som du brukar kommunicera med dem (e-post, SMS, chatt, etc.).

Detta låter dig dela dina foton även med personer som inte har ett Google Photos-konto eller som inte är inloggade alls.

Nackdelen är att de personer du delar länken med kan dela den igen till någon annan mot din vilja. Så du ska inte dela dina foton med personer du inte litar på;)


UPPDATERING: den 19 september 2016 Google introducerade nya delningsalternativ för foton - nu kan du verkligen dela en massa foton till en utvald grupp människor direkt från appen:

Nu, med Google Foto, väljer du bilderna, trycker på "dela" och väljer de personer du vill dela med istället för apparna - så tar vi hand om resten. Om dina vänner är på Google Foto får de ett meddelande. Om du delar via telefonnummer får de en länk till bilder och videor via SMS. Och e-postadresser får ett e-postmeddelande med en länk från Google Foto. Så du kan spendera mindre tid på att växla från app till app för att dela foton - hantera misslyckade texter eller e-postbilagegränser längs vägen - och mer tid att njuta av livets fotovärda stunder.

För att använda funktionen, välj bara flera foton och tryck på "Dela", precis som du brukar göra:

(bildkälla: PR video-)

Lämna en kommentar