Hur man får en toppmagasin som Vogue att använda mig som fotografArtboard

Tack för A2A. Ledsen för det försenade svaret, jag ville vara säker på att jag hade tid att svara så exakt som möjligt. Tänk dock på att detta är min personliga upplevelse. Dessa fakta kanske eller kanske inte gäller för dig, men jag är ganska säker på att de flesta kommer att täcka de farhågor som tas upp i mitt svar.

Med det i åtanke, låt oss gå tillbaka till själva frågan. I allmänhet håller jag med ovanstående svar, du kan inte förvänta dig att börja på toppen. Jag har arbetat på några av de tidskrifter du siktar på, och tro mig - redaktörerna vet hur de väljer sina fotografer noggrant.

Din fråga får mig att undra om du har praktisk erfarenhet? Jag vet att följande fakta kan vara svåra, men låt mig förklara några av de hårda mätningarna som krävs för att fungera på denna nivå;

  1. Vogue, eller troligen någon modemagasin, skulle inte publicera bilder som inte planeras i minsta detalj av deras art direktörer och redaktörer.
  2. Utöver detta skulle en shoot kräva ett antal personer; modestylister, frisörer, makeupartister, assistenter och art director närvarande (troligen). För att inte tala om modellkostnaderna. Som du kan föreställa dig kräver detta en ganska fet budget, och det finns inget sätt, och med det menar jag inget sätt, de skulle riskera att för en fotograf de inte känner inifrån och ut. Nedslående, men det är sanningen ...
  3. Naturligtvis har varje tidning sina egna standarder för airbrushing och hur man presenterar sina bilder. Som ett resultat skulle du behöva specifika krav för att veta hur dina bilder ska levereras.

Av dessa skäl är det säkert att säga att du behöver mycket erfarenhet och en ganska fantastisk portfölj för att betraktas som en potentiell fotograf. 99% ger upp på vägen, men för dem som längtar efter mode mer än någonting är det möjligt. Var bara medveten om att bygga en karriär och kontakter skulle ta mycket tid, särskilt i USA. Jag skulle föreslå att du åtminstone tänker på de första 5 åren som "sucky pay" "sucky conditions" och "suck work." Inom vårt område förväntas vi arbeta lågt betalda praktikplatser etc. under en tid.

Låt oss säga att du blir fantastisk på ditt arbete, det finns fortfarande en sak som är ännu viktigare; dina anslutningar. Enligt min mening är du aldrig mer värd än ditt sista arbete och kontakter i den här branschen. Tråkigt men sant…

Så som ni kan föreställa er att det inte är en bädd av rosor. I själva verket skulle jag råda alla som inte är helt säkra på att de inte kan göra något annat, att välja en annan väg.

Om du fortfarande känner för att gå in i branschen efter att ha läst allt detta, låt mig berätta att det är fantastiskt. Jag bestämde mig för att byta jobb efter en tid, men jag njöt av min tid till fullo. Arbetet är roligt, det är inspirerande och framför allt får du möjlighet att arbeta med de bästa människorna där ute. Så snälla - gör det med din största passion.

Jag ber om ursäkt för att jag är 100% på framsidan, men jag tror verkligen inte på sockerbeläggning så viktigt ämne.

Förresten, någon föreslog dig att boka ett möte med redaktörerna. Det är inte precis så det fungerar ... När du väl har byggt ett namn och har en portfölj kan du försöka, men tusentals människor skulle döda för det här jobbet. Därför får redaktörerna xx-förfrågningar i veckan. Visst möter de bara faktiska kandidater med ett imponerande CV.

Oroar varandra, lycka till, vilken väg du än väljer! 🙂

Lämna en kommentar