Hur man får ett fotografipass på en F1 Grand Prix

För många år sedan, och det här är mer än två decennier sedan.

FIA tillåter dig att få ett fotografkort om du betalar dem. Inte säker på hur mycket du var tvungen att betala men det löper på många tusentals dollar.

Jag hade aldrig det här problemet eftersom jag var tidningsredaktör vid den tiden och allt jag behövde göra var att skicka ett fax till dem innan hand och de skulle rymma mig baserat på mina pressuppgifter. Detta är naturligtvis gratis för mig.

Idag kan du bara få ett fotografkort med en pressinformation. Du kan erbjuda dig själv som en gratis uthyrningsfoto med en lokal bilwebbplats eller tidning och få uppgifterna från kretsledningen eller FIA.

Med passet kan du använda alla transporttjänster längs banan (du kan inte gå runt banan om det inte är Monaco). Passet ger INTE automatiskt tillgång till grop eller paddock.

Spårfotografer och gropfotografering är olika. För Pit och Paddock krävs ett separat pass. Detta görs för att kontrollera antalet personer som kan köras ner av en fortkörande bil.

Gropsområden är extremt farliga och jag har upplevt det. Bullret är dövande och det finns inget sätt att höra vilken bil som ligger bredvid dig när du tar ögonen från kameran.

Lämna en kommentar