Hur man får ett långt foto som passar på Instagram

Din fråga kommer precis när jag publicerade en riktigt lång vertikal bild till min Instagram Story. Även om det är borta nu och det var i berättelsen och du bad om flödet men jag ska ta den här extremt långa bilden som ett exempel för att svara på din fråga. Den här bilden togs i Lower Antelope Canyon och den långa panoramabilden utnyttjar bäst Canyon-utseendet men är en utmaning att lägga upp på Instagram.

För att en bild ska passa Instagramkravet för en porträttbild måste den ha en förhållandet 4: 5. Om din bild inte har dessa proportioner har du flera val:

1. Beskär din bild, men jag antar att det inte är ett alternativ eftersom beskärning skulle göra det mindre intressant.

2. Ändra storlek på ditt foto men om den vertikala sidan av din bild är så lång som i mitt exempel kommer detta att resultera i några inte snygga ränder på sidan (jag lade till min långa smala panoramabild på en vit duk av 1080px x 1350px som är storleken på Instagram Portrait-inlägget) men du kan försöka kompensera för detta genom att omplacera din bild och kanske lägga till fin stilmatchningskopia som i exemplet nedan skapade jag åt dig.

3. Mitt sista tips idag skulle vara att skär din bild i mindre bitar och lägg dem åtskilda av 2 andra inlägg (som på exemplet som jag skapade åt dig nedan) så att du kan ha en fin vertikal bild på din Instagram-sida och när människor bläddrar i ditt konto kommer de definitivt att stanna längre om den körs bra och kompositionen ser bra ut. En sak att tänka på när du gör en komposition som den här är att ha varje del av den långa vertikala bilden intressant på egen hand så att de inte bara är vettiga när de sätts ihop men fungerar bra som separata inlägg. Det är tufft men inte omöjligt, i mitt exempel kunde jag enkelt ha skrivit något om Antelope Canyon och lagt CTA på den sista biten för att se den i full längd på din Instagram-sida.

Lämna en kommentar