Hur man genererar intäkter från min fotografering

Jag brukade äga mitt eget fotografiföretag. Det var tillbaka på de goda filmdagarna. Jag var ung, jag hade inte varit gift så länge och jag hade två små barn. Jag jobbade ett annat jobb och fotograferade när jag var ledig från jobbet. Jag tjänade inte mycket pengar på mitt jobb och varje liten bit jag kunde få av att vara fotograf hjälpte till att mata mina barn.

Jag var en aktiv medlem av Texas Panhandle Professional Photographers (Texas) och medlem av Texas Professional Photographers. Att vara en del av organisationer som dessa är ovärderligt om du vill vara en utmärkt fotograf.

Mitt bröd och smör var bröllopsfotografering. Jag var bra på det och byggde upp mitt rykte som fotograf men i min lilla hemstad i Texas var det bara 3,000 invånare så det fanns inte bröllop varje helg. Jag gjorde några porträtt och jag tog foton för sheriffens avdelning när någon i det länet dödades, oavsett om det var mord, självmord, bilvrak etc.

Jag hade en bra vän 45 mil söder om mig som ägde en fotostudio. Han var ett geni för att komma på sätt att tjäna pengar, snabba pengar, i fotografering. Om jag någonsin behövde en idé skulle han ge mig tjugo och varje idé han gav mig tjänade mig pengar!

Jag hade pastorerat i några kyrkor och hade nyligen kommit ut ur ministeriet så att jag kunde få jobb och tjäna tillräckligt med pengar för att mata min familj. Julen kom och jag var så trasig att jag inte kunde ta hänsyn. Jag ringde till min vän och han gav mig en bra idé. Du kan köpa kaffekoppar där på insidan du lägger ett foto och sedan knäppa toppen på koppen. Han berättade för mig att han hade åkt till lastbilshållplatser och frågat truckförare om de ville få kaffekoppar med ett foto av dem som stod bredvid deras rigg.

Då var allt film. Det fanns inga digitalkameror och ingen direktvy över ditt foto så du var tvungen att veta vad du gjorde. Men i det här fallet använde jag en gammal, mycket högkvalitativ Polaroid-kamera. Jag beställde ett fodral med kaffekoppar med den lilla summan jag hade. Sedan köpte jag några lådor Polaroid instant film. Det närmaste lastbilstoppet var norr om Houston och jag bodde söder om Houston vid den tiden. Jag körde fram till lastbilshållplatsen, samlade ihop (ja, det var extremt kallt för Houston-området den dagen) och började leta efter lastbilsförare.

Julen närmade sig och jag var tvungen att tjäna tillräckligt med pengar för att vi skulle kunna köpa julklappar till våra barn.

Jag sålde flera uppsättningar med 4 kaffekoppar till flera lastbilsförare. Jag gjorde tillräckligt för att täcka kostnaden för filmen och kaffekopparna.

Det finns så många sätt att tjäna pengar på fotografering. Att ha en digitalkamera är en viktig fördel jämfört med filmkameror. Jag sköt mina bröllop på en Mamiya-kamera i medelformat. Ingen nära mig bearbetade professionell film så jag var tvungen att skicka den till professionella laboratorier utanför staten. Tills du får tillbaka dina foton och negativa ber du bara att allt var rätt.

Med en digital bild kan du se omedelbart hur ditt foto kommer att se ut.

Jag har kronisk nervskada på ischiasnerven som rinner längs mitt vänstra ben. Om jag fortfarande kunde göra det skulle jag fokusera mina ansträngningar på bröllopsfotografering. Jag skulle inte sälja omtryck heller. Det är heliga för de flesta professionella fotografer men jag ville inte ha huvudvärk. Så, om jag kunde komma runt bättre, skulle jag börja bygga mitt företag som "THE" fotograf att gå till för bröllop.

Jag skulle ägna hela helgen åt det paret och boka bara deras bröllop den helgen. Några veckor före bröllopet skulle jag få bruden att komma in för några "pre-bridal" porträttinställningar. Jag skulle förklara för bruden. hur viktigt det är att få formella porträtt medan hon inte skulle vara under mycket stress som hon skulle vara under själva ceremonin plus jag kan använda studiobelysning för att få mycket bättre porträtt.

Kvällen före bröllopet, om det var en repetition och en repetitionsmiddag, skulle jag fotografera allt detta. På bröllopsdagen kom jag tidigt till platsen för bröllopet eller till brudens hem och började ta godis av människor. Jag skulle skjuta ALLT jag kunde, hela dagen.

Efter att ha fotograferat bröllopet skulle jag gå igenom alla bilder och kasta bort alla som inte var bra. Jag skulle sedan bränna alla bilder på en DVD eller en tummenhet och ge det till bruden och brudgummen. Jag skulle erbjuda rabatterade priser på folio för att de skulle kunna lägga in sina foton och några andra saker. De kan låta valfri fotoföretag skriva ut foton från den DVD: n. Jag skulle ta ut ett schablonbelopp (från början, medan jag bygger mitt namn kanske jag skjuter en för 2,000 dollar med mitt mål att vara 4,000 XNUMX dollar +) och när jag ger dem den DVD-skivan är mitt jobb över. Jag tyckte att det här tillvägagångssättet fungerade även när jag fotograferade medelstora kameror och film.

BTW, jag skulle skriva ut ett 16x20-porträtt av bruden som jag tog i det porträttsammanträde. Sedan tappade jag fotot och lade det i en mycket fin ram. Porträttet var det allra första precis förbi bruden och brudgummen, på väg till mat och bröllopstårta. Jag satte en etikett längst ner på det inramade trycket med min företagsinformation och lämnade till och med några visitkort där. När bröllopet var över skulle jag erbjuda bruden och brudgummen chansen att köpa det fotot till rabatterat pris.

Ledsen att det här är så länge men jag hoppas att det hjälper dig. Förutom bröllop och porträtt fotograferade jag spädbarn, gjorde modefotografering (en av min minst favorit) kommersiell och industriell fotografering och om alla andra typer av fotografier du kan tänka dig.

Lämna en kommentar