Hur man hämtar borttagna foton från WhatsApp

Kom över den här frågan igår medan jag desperat letade efter en lösning för att återställa några borttagna foton och videor som jag fick via WhatsApp messenger-app på min Android-smartphone. Vanligtvis lagrar jag inte chattar och mediefiler som jag skickar eller tar emot via WhatsApp. Jag raderar faktiskt alla meddelanden efter att ha läst dem. Jag ville ha tillbaka dessa mediefiler eftersom de skickades av min farmor för några veckor tillbaka. Hon avled några dagar tillbaka.

Jag kommer inte att tråka ut dig med min sorgliga historia, så låt oss komma tillbaka till ämnet. Jag kunde inte få tillbaka mina chattar genom att följa den vanliga metoden för att avinstallera och installera om WhatsApp eftersom jag manuellt inaktiverade säkerhetskopian till både Google Drive och det lokala lagringsutrymmet. Om automatisk säkerhetskopiering redan är aktiverad på din Android eller iPhone, skulle det enklaste sättet att hämta dina raderade bilder från WhatsApp vara att avinstallera och installera om WhatsApp-appen. Som också nämnts på den officiella WhatsApp-webbplatsen WhatsApp FAQ - Hur du återställer din chatthistorik, det här är vad du behöver göra:

  1. Avinstallera och installera om WhatsApp på din iPhone eller Android.
  2. Öppna WhatsApp och verifiera ditt telefonnummer.
  3. När du blir ombedd trycker du på 'Återställ' för att återställa dina chattar och media från Google Drive eller iCloud.
  4. Tryck på Nästa efter restaureringsprocessen. Dina chattar visas när initialiseringen är klar.
  5. WhatsApp börjar återställa dina mediefiler (inklusive de borttagna) efter att dina chattar har återställts.

Om du inte får tillbaka dina raderade foton med ovanstående metod lämnade du det enda alternativet att ladda ner ett datorprogram (liknande det som nämns) här i den här artikeln) för att återställa raderade media från WhatsApp. Det här verktyget hjälpte mig att få ut det mesta av de raderade medierna från min Samsung Galaxy Note 10. Vissa mediefiler och konversationer saknades, men ändå gjorde den här appen ett ganska bra jobb. Du måste installera den på din dator, aktivera något usb-felsökningsläge och skanna din enhet. I slutändan kommer det att visa WhatsApp-chatt och media som du kan återställa till din dator. Enligt webbplatsen fungerar det på både Android- och iOS-enheter.

Jag hittade några andra liknande verktyg för att återställa raderad data från smartphones som EaseUs i Play Store och Dr.fone av Wondershare. Jag fick de bästa resultaten med telefonledaren. Jag påminner er om att dessa verktyg inte är gratis. Du måste betala till något för att använda alla funktionerna i denna programvara, men de är värda det om du befinner dig i en situation som min. Hoppas det hjälper! Om du har några frågor kan du skicka dem i kommentarsektionen så ska jag försöka hjälpa till. Tack killar för att du läste det här väldigt långa inlägget.

Lämna en kommentar