Hur man komplimangerar ett trevligt foto

Mycket är beroende av omständigheterna som omger det.

Jag ser att du har valt att använda ordet "trevligt" i din fråga.

Jag tar perspektivet att detta betyder dig skulle inte ha frågat frågan om hur man komplimangerar ett vackert, hisnande eller bedövande, (eller något annat ord du väljer i den riktningen).

Jag skulle också gissa att du troligen känner fotografen i viss utsträckning och att du känner en viss betydelse för dem när det gäller hur bra fotot blev.

Om motivet på fotot är en person du känner, är det ofta att fånga den personlighet som fotografen kanske har velat ha, och varför de gillar just det bilden.

En professionell försöker vanligtvis ta det mest komplementära fotot ur ett fysiskt perspektiv om det är i en poserad session, eller för att fånga känslan eller känslorna i de mer uppriktiga, eller där ansiktet och bakgrunden fungerar tillsammans med varandra för att förmedla en större känsla.

Naturfoton är lätta för mig att komplimangera eftersom jag tycker om naturen och har funnit att mina vänner som ofta läger eller vandrar och inte anser sig vara något annat än en avtryckare, ofta fångar naturens “känsla”, eftersom de är mindre orolig för panoramavykortskotten.

Eftersom en människa är involverad och vi inte känner till några detaljer om situationen blir det en övning i ärlighet och diskretion.

Jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa er, men att inte känna er två hindrar mig heller från att ge er några exempel på rader att citera i detta.

Oavsett vad du väljer att säga, ska det konstrueras med dina egna ord så att det överensstämmer med hur du talar.

Allt annat kan tolkas som falsk uppriktighet, vilket är värre än ingen komplimang alls.

Lämna en kommentar