Hur man laddar upp en ljudberättelse på Instagram

Det finns sannolikt flera sätt att göra detta, men jag har två metoder som jag använder omväxlande.

Det enklaste sättet är att göra det inifrån appen. Det är en ganska ny funktion, men det är troligt att Instagram byggde in det eftersom många användare ville ha det eller hade använt andra appar för att göra det.

Om du ska göra det i appen kommer du troligen att ta en ögonblicksbild eller en video först och lägga till musiken andra. Du kan komma till musikavsnittet genom att svepa åt vänster i menyn nedan. Den sitter mitt emellan "Boomerang" och "Focus." När du väl har kommit till musikmenyn kan du välja mellan ett antal låtar, men förstasidan är vanligtvis det som är mest populärt eller topp 40. Du kan också bläddra efter humör och genrer. Att inkludera musik i din berättelse lägger till ett märke direkt på det. Jag vill vanligtvis inte att folk som tittar på mina historier ska distraheras av det, så jag klämmer ner det för att få det riktigt litet och lägg sedan en GIF eller klistermärke över det.

Om jag är speciell med en låt och den här menyn inte har det, måste jag lägga till musiken manuellt via en app som heter "Record It!" Det här var vad jag gjorde innan de lade till musik i appen. Detta gör att jag kan spela in vad som faktiskt händer på min skärm och mina rörelser. De flesta kommer att använda detta för handledning, men jag använder det för att spela in den musik jag lyssnar på just nu från Spotify eller bara singeln så att jag kunde lägga den med text i en Instagram-berättelse. Jag valde att använda den här appen eftersom den var lätt att använda, men också hög kvalitet. Det tog lite tid att vänja sig och lite övning dock!

Lämna en kommentar