Hur man lägger till fler ansikten i personavsnittet på Google-foton

A2A. Jag är inte säker på att du kan, eftersom Google Foton antagligen behöver känna igen att något på fotot är ett ansikte innan det kan använda det för träning i det ansiktsigenkänningsprogram.

Men jag får en känsla av att Google Foto "tittar" på andra uppgifter för att hjälpa till med sökningen. Saker som filnamn, EXIF-metadata nyckelord, etc. på bilden. Så om du lägger till personens namn som nyckelord i EXIF-metadata för filen (eller byter namn på filen) och laddar upp det ... när du har fler bilder av den personen och skapar en "profil" för dem, alla foton som har den personens namn som nyckelord kommer att ingå i deras "mapp". Egentligen tar jag tillbaka det ... det fungerar bara om du uttryckligen söker efter det namnet.

Så exempelvis kom det här fotot av min dotter och en familjevän upp när jag sökte efter hennes namn ... filnamnet var "20151031_173437.jpg" och det laddades upp av min telefon så jag tror inte att jag redigerade EXIF ​​... MEN jag lade alla foton i ett album med min dotters namn i.

Hoppas detta hjälper.

Lämna en kommentar