Hur man lockar avancerade fotograferingsklienter

Organisera dig själv. Här är mitt dagliga fickdiagram över hur min process fungerar.

Nästa? Det bygger upp rapport.

Ett sinne för humor går långt.

Här är en fotograf (jag) som skjuter en fotograf, som skjuter en fotograf, skjuter en annan fotograf.

Jag får alltid folk att skratta. Man måste inse att många kunder (även de erfarna) är kantiga och ofta nervösa. Så jag ska knäcka skämt för att hålla mina klienter lugnare. Jag behandlar alla som människor, inte som idoler eller någon på en piedestal. Det är viktigt. Det spelar ingen roll om det är Lady Gaga eller klienten som precis kom in i den här branschen.

För det andra ser jag till att jag har allt inställt och förberett. Jag håller mina skott under 2 timmar och inte längre. Kunder älskar detta och det gör jag också, för om du skjuter 5–6 timmar eller ännu längre börjar uttrycken blekna och det gör också energin i rummet, vilket påverkar dina totala bilder. (Och det kommer att visa).

Ord från mun är vanligtvis den bästa effektiva formen av marknadsföring i denna bransch. Jag har skjutit sedan jag var i början av 20-talet. (19 år nu).

Jag skulle alltid träffa mina kunder före skottet för att prata och gå igenom idéer och jag byggde alltid en bra rapport med alla jag skjuter med. Oavsett om det är en mamma som ville ha skott gjort för sin familj, eller en supermodell som flyger in från NYC. Det spelade ingen roll vem det var.

Konsten jag skulle producera skulle tala för sig själv. På bara ett års skytte började jag få kunder att ringa till min telefon, skicka meddelanden till mig på MySpace (ja! MySpace från alla platser innan Facebook var populärt) och resten var historia.

Jag tar bilder som berättar en historia eller avslöjar något om den personen. Jag vill veta vad deras historia är så att jag kan integrera det i deras bilder.

Nätverkande var en stor faktor. Det är att känna någon som känner någon. Du kommer så småningom att kontaktas för att skjuta en ledare eller för en klädbutik etc. När din portfölj växer. det gör också din klientell.

När du väl har börjat skjuta redaktionella saker, tar saker verkligen upp därifrån eftersom ditt namn börjar snurra runt i branschen och det konsekventa arbetet du börjar göra kommer att bli märkt.

Mångsidighet är nyckeln i denna bransch. När du väl är bekväm och mångsidig i dina kreativa verk kommer ditt arbete att tala för sig själv och marknadsföra sig för dig.

Ofta måste en fotograf expandera och tänka bortom kameran. Jag använder också VFX / CGI för att skapa fotorealistiska scener så verkliga, vissa kunde inte säga att de var förfalskade. Jag kallar det "CG" -fotografering.

Att kunna tänka ur lådan och borta från kameran gör dig mycket mer mångsidig som konstnär. Hur kan du skilja dig från alla andra?

Ju mer kunnig du blir på andra konstnärliga plattformar, desto mer unik och efterfrågad blir du som fotograf.

Slutligen måste du vara villig att arbeta hårt.

Ditt arbete marknadsför sig själv. Åtminstone från min personliga erfarenhet. Många människor fokuserar för hårt på sin webbdesign, deras visitkort etc. Dessa är minst viktiga. Organisation, konsistens, hårt arbete, bra kommunikation och kreativitet går långt.

Lämna en kommentar