Hur man manipulerar flera lager samtidigt i Photoshop eller Illustrator

De andra svaren är korrekta om shift + click eller ctrl + click för att välja flera lager och sedan flytta eller skala dem. Det finns gränser för vad du kan göra med flera lager samtidigt men jag kunde använda gratis transformering på en massa lager och det fungerade bra. Du kan använda gruppverktyget om du vet att du ska hålla vissa lager ihop.

En cool funktion som jag faktiskt använder mer än man kanske tror är möjligheten att göra en länkad referens till ett lager eller en uppsättning lager med funktionen "Smart Object". Säg att någon ger mig en nästan utskriftsvärd bild från sin iPhone, men beskärningen jag skulle behöva gör upplösningen tveksam. Jag kunde försöka rastera det perfekt och spara min bild som "bildnamn_klippt" eller vad som helst som verkar lämpligt, men nu har jag förbundit mig till en destruktiv process. Istället öppnar jag bilden i originalupplösningen och konverterar till Smart Object direkt. Nu kan jag skala, beskära, till och med färgkorrigera utan rädsla för att göra något jag ångrar. Det smarta objektet rasteriserar bilden i farten och använder alltid maximal upplösning. Jag kan också skapa lager i det smarta objektet och manipulera alla dessa lager som ett lager.

Det finns vissa människor som blir avskräckta av lager på lager i lager i grupper, men inte jag, jag älskar det. När jag var art director runt millennieskiftet, för att göra avancerade saker med länkade bilder, var vi tvungna att vara ganska smarta med Photoshop 5 och QuarkXPress.

Slutligen bör jag nämna möjligheten att synkronisera lager mellan Photoshop och Illustrator. Från Adobes hjälpwebbplats (Hur man importerar konstverk från Photoshop till Illustrator )

Du kan ta med bilder från Photoshop (PSD) -filer till Illustrator med kommandot Öppna, kommandot Plats, klistra in och dra och släpp-funktionen.

Illustrator stöder de flesta Photoshop-data, inklusive lagerkomponenter, lager, redigerbar text och sökvägar. Det betyder att du kan överföra filer mellan Photoshop och Illustrator utan att förlora möjligheten att redigera teckningen. För enkel överföring av filer mellan de två applikationerna importeras justeringslager som har synlighet avstängd (men oåtkomliga) till Illustrator och återställs när de exporteras tillbaka till Photoshop.

Lägg märke till att det finns FYRA (4!) Sätt att ta med konstverk från Photoshop, Öppna, Placera, Klistra in och dra och släpp. Var och en av dessa metoder har olika funktioner och interaktioner. Jag kommer inte att försöka skapa en manual för det här eftersom det är ganska djupt.

Det bör räcka att nämna att med kommandot Plats finns det ett alternativ att länka (behålla en referens till originalfilen) eller bädda in (duplicera data i Illustrator-filen). Länk låter dig göra ändringar i Photoshop och uppdatera dem i Illustrator.

Min vän redigerar utdata från vår 3D-animering i en Photoshop-fil, han sparar den i vår dropbox, jag länkar till dropbox-bilden och när han gör ändringar (i Singapore medan jag är här i Philadelphia) visas uppdateringarna i min Illustrator-fil som främjar spelet vi utvecklar. (alla fiktiva)

Min klient behöver inte redigera Photoshop-filen utan redigera Illustrator-filen. Jag gör en version av min fil med länkarna konverterade till inbäddade så att Illustrator-filen är fristående. Gjort.

Du kan behöva tippa med några av dessa funktioner för att få din situation att fungera smidigt. Om du har andra frågor, fråga bara. Lycka till!

Lämna en kommentar