Hur man övar porträttfotografering utan att fotografera

Det är en bra fråga och en situation som porträttfotografer ofta befinner sig i. Så här hanterar jag det:

  • Jag tar bilder av mig själv när jag vill vara kreativ men har ingen att skjuta (eller när vädret är för dåligt, du skjuter ute). En sak jag gör är att försöka återskapa scener från filmer jag älskar. Det betyder att jag måste hitta "vad" det är som jag gillar i dessa scener (ljuset, färgen, uttrycken etc) och det får mig att anpassa mig och använda den informationen i mitt eget arbete. Det kan vara knepigt med ingen att hjälpa men det får dig att verkligen tänka igenom alla aspekter. Här är ett exempel.

  • Men det borde verkligen vara en sista utväg. Att skjuta andra är där de långsiktiga framstegen verkligen ligger. Mycket av min fotografering är porträtt av traditionella och inhemska kulturer. Den svåraste delen av en lång skott. Är förberedelsen - med andra ord att fråga människor. Jag skulle säga att jag kämpar med modaspekten till en viss grad, även efter den här tiden, men jag har fått reda på några saker som hjälper mig att knäcka detta problem. Till att börja med att bara fråga folk på gatan och ta deras bilder kommer inte att förbättra dig som fotograf. Vilket är praktiskt eftersom det är svårt att göra!
  • Att tänka igenom bilder och platser i förväg kommer att göra en bättre fotograf eftersom du måste överväga alla alternativ och din hjärna kommer ihåg dem bättre. Du lever i en social tidsålder! Det finns inget skrämmande att skicka vänner, följare och andra kontakter via e-post och se om de behöver personliga för affärsporträtt. Jag var i Oaxaca nyligen och kom utan att känna någon. Jag tillbringade några timmar på IG för att försöka skapa möten och voila! En 4 timmars fotografering.

  • Inte i det? kolla in Meet Up-webbplatsen eller liknande webbplatser och registrera dig för några organiserade fotosessioner. Någon kommer att hålla handen hela tiden om du behöver och modellen betalas så inget att vara nervös för.

Lycka till, dela med dig av vad du kommer på!

Lämna en kommentar