Hur man replikerar effekten av Instagram-filtret, ’Ludwig’, i Adobe Photoshop

Så jag drog upp dessa bilder från Google för att bättre inspektera vad som hänt med alla olika färgkanaler under effekten av Ludwig.

Ludwig - 0%

Ludwig - 100%

Ludwig - 0%

Ludwig - 100%

Som du kanske har märkt fick de flesta kanalerna sitt mättnad och luminans minskat, förutom Röd kanal. Så jag gick in i Photoshop och testade det.

Jag använde två justeringslager - Nyans / mättnad och Ljuskontrast för mitt test. Och som jag misstänkte var jag tvungen att minska mättnaden och luminansen för Gula, gröna, cyaner, blues och magentas var som helst mellan 20 och 50 poäng. Så som jag såg det, såg de längsta kanalerna bort från rött (grönt och cyan) den högsta minskningen i deras värden (50-talet) och de närmaste till röda (gula och magenta) såg minsta minskningen (20-talet). Jag lämnade den röda kanalen som den är. Jag toppade det med Däremot justering och minskade kontrasten med 10 poäng och resultatet blev ganska nära det som Lugwid-filtret gjorde med min bild på Instagram.

Du kan till och med tillämpa en annan instans av nyans / mättnad och stöta upp mättnaden av den röda kanalen med några punkter för att verkligen få fram vibrationen där. Jag lämnar pricken över i din personliga smak.

Så där har du det. Hoppas det hjälper!

Varning:

Jag skärmdumpade dessa bilder via Instagram i syfte att visa dig skillnaderna. Inga upphovsrättsintrång är avsedda.

Bildkällor: Google

Redigera: Jag ändrade ordet filtrera till justeringslager för Photoshop-stycket för att undvika förvirring.

Lämna en kommentar