Hur man startar ett online fotograferingsföretag

För två år sedan startade jag en familj fotografi företag. Jag hade inte en stor bit pengar att investera i verksamheten. Jag startade faktiskt verksamheten som ett sätt att komplettera min inkomst som gymnasielärare.

Att doppa in på mitt sparkonto eller be släktingar om extra pengar var inte ett alternativ för mitt nya företag. Men jag hittade ett sätt att få det att fungera. Nu har jag en gedigen kundlista, jag har expanderat till seniorporträtt, bröllop och huvudskott för företag, och jag gjorde allt på en budget.

Det är också viktigt att notera att bröllopsmarknaden är säsongsbetonad och att affärer sannolikt kommer att variera under hösten och vintern. Om du kommer in på den här marknaden, var noga med att planera framåt och spara för lågsäsong.

I en idealisk värld dyker en filantrop upp från ingenstans och erbjuder dig massor av pengar för det fotografiprojekt som du har förberett för de senaste tre åren. Men detta, mina vänner, skulle bara hända i en ideal värld. Det är därför du måste bygga en ordentlig affärsplan, t.ex. Affärsplan för fotostudio, för att möta verkligheten som den är, och övertyga alla omkring dig att du menar allvar med att bli en professionell fotograf.

Innan du börjar ditt fotograferingsföretag bör du ha erfarenhet av något av dem lightroom or Photoshop, allmänt betraktas de två programmen som standarden för fotoredigering i dessa dagar. I själva verket skulle jag säga att du bör prioritera din komfort med Lightroom på grund av dess förmåga att organisera foton och redigera partier av bilder snarare än en i taget, vilket är fallet med Photoshop.

Du bör också ha en anständig lins bortom din lins. Jag började min fotograferingsverksamhet med ett Canon 50mm f / 1.4-objektiv. Jag använde den på en Canon T3i-kropp, så linsen fungerade ungefär som ett 85 mm-objektiv. Du behöver inte nödvändigtvis 50 mm för att starta, men du bör ha ett objektiv som har en bred bländare, antingen en konstant f / 2.8 zoom eller en prime med en sub-f / 2 bländare. Inte bara kommer den breda bländaren att ge dig det "professionella" utseendet på suddig bakgrundsbokeh, men chansen är att du får bättre övergripande bildkvalitet än ditt vanliga kitlins. Du behöver inte tusentals dollar i glas - som jag sa, jag började med bara en 50 mm lins. Men du behöver något bättre än din kitlins.

Lämna en kommentar