Hur man tar en bild av en militär tank med minimal fotograferingsutrustning för att få ut mesta möjliga detaljer, eventuellt i alltför starkt eller svagt ljus

Tack för frågan, Michelle. Jag skulle önska att du hade gett mer information, till exempel vilken kamera du planerar att använda och har du redan valt en tank och vilka ljusförhållanden är den i (jag tänker på ett krigsminne utomhus med en Sherman i den eller något liknande det där).

Det finns redan ett par bra svar. Jag har inte skjutit många tankar (vilket kan vara konstigt nu, jag tänker på det eftersom jag en gång tjänstgjorde i fjärde e.Kr.) men jag har skjutit många järnvägsmotorer och det är egentligen ingen skillnad. Nästan vilken modern kamera som helst kommer att göra. Om ljuset är bra bör du kunna hålla i handen. Moderna kameror kan göra nästan allt för dig vilket jag tycker inte är en dålig sak. Personligen skjuter jag rå och bearbetar i Lightroom, men det beror på att jag är fanatiker och verkligen "vill ha mest detalj." Du nämner både "alltför starkt eller svagt ljus" och där ligger en utmaning eftersom antingen tenderar att betyda mycket kontrast och därför svårt att hålla anständiga detaljer i både höjdpunkt och skugga. Det är för mig den främsta anledningen till att efterbehandla mina bilder, till och med att fotografera jpegs. Jag skjuter rå nu som innehåller mycket mer detaljer men bearbetning är obligatorisk. Om du fotograferar jpeg vill du fäste eller åtminstone inte överexponera de ljusaste höjdpunkterna eftersom "blåst" höjdpunkter i jpegs utanför kameran är oåterhämtningsbara.

Om du redan har en utomhusdisplaytank i åtanke skulle det inte vara en dålig sak att skjuta den med mycket tidigt eller mycket sent ljus (“gyllene timmen”) eller i mulet m som avsevärt skär kontrasten.

Jag grävde i mina saker och hittade den här, gjord i ett militärmuseum i blandat och ganska mörkt ljus. Jag sköt rå och avslutade det i Lightroom för att få maximal detalj. Kameran var en Sony RX-10, handhållen, brännvidd 11 mm (RX-10 har en 1 ″ sensor så att brännvidden är kort i förhållande till full bild). 1/40 sekund, ƒ / 4.0, ISO 3200. RX-10 klassas som en high-end-punkt och skjuter men den levererar råa fångster, men jag tror att jag kunde ha gjort den här bildinspelningen jpeg.

Här är en stor ångmotor tillverkad med samma kamera i den ljusaste möjliga direkta solen på värsta möjliga tid på dagen, högmiddag. Jag vet inte om jag kunde ha hängt på den här graden av detaljer om jag hade skjutit jpeg (jag bryr mig aldrig mer) men det här var rå, färdigt i Lightroom, och jag är ganska nöjd med graden av detaljer från ljusaste till mörkaste:

Lämna en kommentar