Hur man tittar i en selfie kontra på ett fotografi

Jag är ett stort fan av självporträtt. Jag är inte den bästa bildtagaren, utan jag är min egen bästa modell, det är utan tvekan. Under tiden gillar jag i allmänhet inte selfies och jag tar dem då och då. När jag rekommenderar detta till individer frågar de mig regelbundet "Vad är skillnaden?" Jag visste inte hur jag skulle klargöra först. Hur som helst, jag gav den en idé, och jag tänkte på några grundläggande kontraster mellan ett självporträtt och en selfie.

Först och främst bör vi veta vad ordboken säger. Ett självporträtt är "en bild som en konstnär producerar av sig själva." Å andra sidan är en selfie "ett foto som man har tagit av sig själv, vanligtvis ett med sig med en mobiltelefon eller webbkamera och delas med hjälp av online-nätverk."

Jag gillar att betrakta mig själv som en konstnär. I vilket fall som helst lägger jag upp mina självporträtt på sociala plattformar, trots att jag inte anser att de är selfies. Dessutom är det tänkbart att ta selfies med en DSLR, eller ta fantastiska, estetiska självbilder med en mobiltelefon. Hur som helst, vad är skillnaderna vid denna tidpunkt?

  1. med selfiesna kan du inte hitta djupet på fotot eller ögonblicket men du kan fånga dina roliga stunder genom att posera tappar eller de fåniga poserna och något liknande. Men självporträtt bär en viss idé och mening bakom det.
  2. För mig är selfies kopplade till en plats, specifik tid. När jag tittar på det kan jag komma ihåg dem, men det är annorlunda vid självporträtt. Det handlar om mina känslor, känslor och attityd
  3. Selfies är spontana och kommer omedelbart beroende på situationen men självporträtt är planerade och förberedda foton. De tar lite tid men ger bäst resultat

Här är några av mina favorit selfies

Det här är med min mamma

Några självporträtt

Jag tror att jag ser bättre ut i porträtt snarare än i selfies. Hoppas du har fått det också genom att titta på dessa bilder: D

Lämna en kommentar