Hur man tränar fotografering utan att se ut som en turist

Att bära (och fotografera med) en kamera är bara en av flera ledtrådar om att du kan vara turist. De som försöker identifiera vem som är eller inte är en turist kommer också att titta på hur du rör dig genom miljön och de saker du har på dig. Jag skulle inte oroa mig för det. Det finns många människor som tar bilder som inte är turister, så kameran är inte den primära ledtråden. Och spelar det någon roll om en främling tror att du är turist? Om inte den främlingen är en brottsling som riktar sig till turister, tror jag inte att det spelar någon roll.

As Ed Carreon nämner att en praktiserande fotograf ska skjuta annorlunda än en turist. Du kan ta flera bilder av samma sak när du utforskar belysning, vinklar, position etc. Du kan också skjuta mindre uppenbara platser. Medan en turist kanske fotograferar en berömd byggnad eller staty kan du lockas till skuggorna under en parkbänk.

Här är två bilder jag nyligen tog under en kryssning från Southampton (UK) tillbaka till USA Tekniskt sett gjorde det mig till turist, men eftersom fotografering är en hobby för mig tar jag inte alltid de typiska turistbilderna.

I Southampton såg jag ett intressant blått skylt för en kinesisk restaurang. Jag tog flera skott, gick sedan upp till byggnaden och tog den här direkt under skylten och tittade rakt upp. Jag gillade kontrasten mellan den gamla byggnaden och det ljusblå ljuset. Jag tror inte att jag skulle ha varit knuten som turist när jag tog det här skottet.

I NYC besökte vi 9/11 minnesmärket som innehåller två jätte fyrkantiga gropar med vattenfall på platserna där han byggde en gång. Jag blev fascinerad av hur detta blad såg ut i vattnet. I det här fallet kan folk ha antagit att jag var turist, för så många besökare är det. Men människor tänker inte bara titta på den imponerande arkitekturen. Varje besökare funderar också över sina egna minnen från evenemanget.

Om du fokuserar på vad du gör bör du snart sluta oroa dig för vad andra kommer att tänka. Koncentrera dig bara om dina bilder och njut av processen.

Lämna en kommentar