Hur många linser har du som hobbyfotograf? Har du någonsin känt att du har investerat för mycket för en hobby?

F: Hur många linser har du som hobbyfotograf? Har du någonsin känt att du har investerat för mycket för en hobby?

Jag är en hobbyist nu, men jag var en fungerande professionell fotograf i många år, 16 med min egen "allmänpraktik" -studio. Som sådan närmar jag mig varje fotografi med ett professionellt öga och attityd. Jag skjuter också en hel del pro-bono för ideella organisationer så jag måste hålla min kant.

Ändå har jag inte så mycket utrustning. När jag väl gick över till digital 2007 var jag nöjd med pek-och-skott. Jag blev faktiskt förvånad över vad en hundra-dollar skjortficka-kamera kunde göra. Jag arrangerade några fler kompakter, med ökad sofistikering och kontroll, och det var bara för några år sedan att jag äntligen återvände till ILC: er och linser.

Idag har jag ett matchat par Sony A6300 plus en A6000 så jag är säkerhetskopierad på djupet, väldigt mycket ett professionellt drag. Jag har de två överlappande "kit" zoomobjektiv och tycker att de är utmärkta. Min lins är min 18–105 mm f/4.0. Det är på en av mina kroppar förmodligen 85% av tiden, och om jag skjuter en händelse har den andra kroppen 55–210; mellan dem kan jag täcka nästan vad som helst. Jag använder fortfarande den lilla 16–50 “pannkakazoomen” när jag vill vara påfallande. På en av de kompakta APS-C-kropparna ser paketet ut som en pek-och-skjut.

I år fick jag ett erbjudande om en försiktigt använd 30 mm f/3.5 makro. Det är ett riktigt plattfältmakro som fungerar som normalt på en grödsensor (motsvarar 45 mm). Den kommer att fokusera kontinuerligt från 1: 1 till oändlighet, samma lins. Om jag fick veta att jag bara kunde ha en lins skulle det vara den.

Så nej, jag känner mig inte överinvesterad. Jag har vad jag behöver för mitt sätt att arbeta.

Lämna en kommentar