Hur mycket betalar Airbnb sina fotografer?

Som en av de första fotograferna för Airbnb redan 2010 (november) kan jag berätta att lönesystemet har vuxit genom åren. Till att börja med erbjöds jag (per mitt ursprungliga PDF-kontrakt sparat jag) $ 50.00 per lista för att ta / redigera kort 12 foton per lista.

Under 2011 fick jag ett e-postmeddelande om att min lön höjdes till $ 55.00 per notering. Och under de nya åren skulle det öka $ 5.00 ungefär var sjätte månad.

Spola framåt till 2018. De har nu en platt skala för notering (åtminstone i mitt område) som följande:

Studio / delat utrymme: $ 65.00 en lista

1 - 2 sovrum: 92.00 $ en lista

3+ sovrum: $ 122.00 en lista

De brukade ersätta körsträckan till skjutningen från din hemadress på 50 / mil. Men lönen per notering var lägre. Den nya schablonbeloppet är bra men totalt sett. Det ger konsekvens om du vill budgetera framtida lön varje månad.

Nu är jag inte helt säker på varför andra fotografer är så hemliga om vad de får betalt. Jag kan säga att det sträcker sig från region (NYC vs Pueblo, CO vs Madrid ... etc). Men tyvärr, och jag har drivit i flera år på detta. De har ALDRIG tillåtit fotograferna som arbetar för företaget att ansluta / nätverk / kommunicera med varandra.

Visst att du kan gå och forska för att skapa ett nätverk. Men för att vara ärlig är jag inte säker på om detta gillade Airbnb. Jag kan bara tänka att att ha oss blinda för varandra gör att de inte kan dela den glidande löneskalan de betalar alla. Jag har en vän från Grad school som äntligen var efter 4 års ansökan anställd av dem. Och jag tror att han tjänar ungefär $ 10.00 mindre på listorna än jag gör. Tho, efter 8 år nu skulle jag hoppas att jag kunde tjäna mer.

Sammantaget bryr jag mig inte. Det är ett sidjobb som betalar min bilförsäkring och fastighetsskatt i slutet av året. Resten är besparingar. Jag budgetar bara så här eftersom marknaden är ganska instabil med mängden listor jag får varje månad.

De mest trafikerade månaderna kan jag ha i genomsnitt cirka 30–35 listor. Det långsammaste jag har haft som 1 eller 2 listor. Och jag bor i ett mycket mättat område för dessa. Inte en större stad som LA eller NYC men definitivt ett område för turister.

Under åren har Airbnb definitivt skärpt upp kriterierna för sina foton. Ungefär en gång om året släpper de en ny fotoguide som vi kan granska och följa. Det är ett utmärkt dokument som du kan hjälpa dig om du är nybörjare i att lära dig arkitekturfotografering. Och jag erkänner att det har lärt mig några saker jag använder annorlunda nu när jag fotograferar.

Det har också en bra guide för att använda Lightroom eller Bridge / Photoshop för redigering i deras estetiska val. Den enda sidan som jag tycker är rolig från en praktisk pov är deras visuella exempel är bokstavligen grödans grödor, ultra lux - exotiska listor som är 2-5% av listorna där ute om det.

Jag har tagit över 800 listor för dem genom åren och jag kan säga att 10 eller så skulle förtjäna den nivån på inredning / design / utrymme. Men igen dessa dagar kan alla som har en lägenhet eller ett hus lista på Airbnb för några extra dollar i månaden för att hjälpa till med hyra / inteckning. Och nästan alla dessa listor är inte något speciellt. Bara ett mer ekonomiskt alternativ till att hyra hotell.

Ja, många värdar fångar nu hur man gör det där till en riktig "Bed and Breakfast" -upplevelse. Vilket är trevligt när jag går in i utrymmet för att fotografera det. Men då har du alltid utrymmena som är ganska smutsiga och inte fräscha. Men ändå rent och säkert för någon som bara letar efter en plats att bo i området.

Inte alla är intresserade av Airbnb-upplevelsen heller. De flesta är affärsresenärer eller familjer som besöker någon i området. Det finns en större grupp VRBO-gäster (Homeaway) som nu byter från den webbplatsen till Airbnb också. Dessa består av många kanadensiska gäster från min erfarenhet.

Tja, jag kunde (och förmodligen) skriva en bok om mina erfarenheter av att arbeta med Airbnb genom åren i den här tråden. Så jag hoppas åtminstone upplysta några personer som klickar på den här länken ikväll.

Jag lägger ner detta som anonym av privatlivet för min egen profil på Airbnb och vill inte äventyra brott mot några regler. Även om jag tror att det mesta är all offentlig information att dela.

Tack och lycka till om du någonsin är intresserad av att arbeta med dem. Det är ett stort företag totalt sett. Jag går inte in i det goda / dåliga drama som folk gillar att publicera på forumet överallt. Upplevelserna av hem som jag har fått komma in och människor jag har träffat har varit ganska fantastiska under alla dessa år. Och det är trevligt att se tillbaka (som vi kan hela vägen till vår första inspelning) på bilderna vi tog för listorna. Om något är det visuella arkivet med många års arbete värt det.

Men naturligtvis kan vi aldrig dela det med någon utom oss själva. Det är en handel som jag inte har något emot att ha. Som fotograf som skjuter hundratals och hundratals projekt varje år kan jag bara hålla reda på mitt arbete genom att se tillbaka på min Google Kalender.

När du har klockat över 50,000 XNUMX+ faktiska bilder (inte bara slutaren utan faktiska ändringar) blir du översvämmad till en viss grad av arbetet. Och tyvärr kan ingen utom dig själv verkligen uppskatta allt du har sett och dokumenterat.

Och det är därför det är ett magiskt liv att vara fotograf i något avseende, oavsett om det är Airbnb eller AP. Alla pengar i världen kommer inte att köpa vad vi har för att lyckas med att göra fotografier.

Lämna en kommentar