Hur mycket hårddiskutrymme behöver den genomsnittliga fotografen?

Tack för Ask, Jared. Hur mycket hårddiskutrymme gör genomsnitt fotograf behöver? En utmaning för att svara på detta är att bestämma "genomsnitt". Jag har alla mina digitala fotofiler tillbaka 11 år på ett par 4-TB externa enheter. En är den primära och den andra speglar i princip den primära. Jag fortfarande har mycket mer utrymme än vad jag för närvarande behöver trots att jag för fyra år sedan började skjuta 100% rå. Allt från 2014 tillbaka till 2007 är JPEG och de fördubblades till och med för att jag alltid behöll ett orört original och bara bearbetade en kopia. Jag använde Photoshop Elements (destruktiv) så jag insåg tidigt att jag behövde behålla ett original att gå tillbaka till när mina färdigheter utvecklades. Till och med fördubblar dessa filer fortfarande tar inte ens en hel terabyte utrymme. Och nuförtiden bearbetar jag mest i Lightroom så jag behöver inte fördubbla filerna.

Var och en av mina Western Digital med 4 TB enheter kostar $ 100 USD. Priset på lagring fortsätter att sjunka. Jag tror att det viktigaste är att säkerhetskopiera allt, varför jag har dubbla speglade enheter och också mycket grejer i molnet (Flickr mest). Jag har läst att jag tar risken för brand, översvämning eller till och med stöld eftersom både mina huvud- och backup-enheter sitter precis vid skrivbordet bredvid datorn. Jag borde ha en säkerhetskopia utanför webbplatsen. ¯ _ (ツ) _ / ¯ * SIGH * Jag kan oroa mig för så mycket. Köp så mycket lagring som du tror att du har råd med dubbelt så mycket. 2-TB-enheter listas för så lite som $ 60 i dessa dagar. Om du fick ett par och växte upp dem skulle större enheter vid den tiden vara ännu billigare.

Lämna en kommentar