Hur mycket kostar bröllopsfotografer för ett bröllopsalbum?

Avgiften för ditt bröllopsalbum varierar. Din fotograf kan gå till den lokala hantverksbutiken, ta en klippbok på 20 $, skriva ut en massa 4x6 och 8x10 och slå ut ett billigt album till kanske 50 $ för honom. Om han inte lägger mycket värde på sin tid, $ 70 och du har ett bröllopsalbum som en gymnasieelever skulle vara stolta över. Å andra sidan kan högkvalitativa album vara väldigt dyra, utskrifter på arkivkvalitetspapper med metallbläck etc kan vara dyra att skriva ut, och din fotograf kan lägga timmar eller dagar på att utforma boken till en hög timpris.

För mina klienter föredrar jag att skriva ut en fotobok. Inbunden bok, högkvalitativt papper och bindning, och jag lägger lite tid på layout och design. Jag är ny i branschen och jag upptäcker att jag har satt priserna för låga. Jag fakturerar boken som jag avslutade idag till cirka $ 350 och kunden betalar gärna den.

Slutsatsen, fråga fotografen framför. Om det verkar dyrt, fråga dem om bokens kvalitet. Be om att få se ett prov. Ja, jag har ett urval av den stil jag levererar. Om det verkar för dyrt, fortsätt shoppa. Du har alternativ. Men om det verkar billigt, tänk på varför det är billigt. Du får inte en högkvalitativ kvalitetsprodukt billigt. Boken kostar fotografen pengar att producera och tid. Du ser 8–10 timmar på bröllopet. Du ser inte timmarna för redigering, markering och sedan ytterligare val för bok, layout etc.

Och igen, var du är viktig. I ett område med en deprimerad ekonomi, låga levnadskostnader, betalar sparsamma människor som inte har disponibel inkomst 800 dollar för en fotobok. I NYC eller LA eller DC, säker på att en bra fotograf kan sälja dessa böcker.

Lämna en kommentar