Hur mycket RAM-minne behöver jag för en fotografering / videografikurs?

Jag håller helt med Vincents svar.

Det finns några riktigt bra videor på YouTube som visar skillnaderna i prestanda och minskar avkastningen (i det här fallet) mellan 8, 16, 32 och 64 GB ram. Fördelarna var begränsade efter 16 i många multimediafall. 32 är den bästa platsen för de allvarligaste entusiasterna / semi-proffsarna, tror jag, och det beror på hur mycket du multitaskar.

Jag använder 16 GB för tillfället. Men jag har ställt in alla mina redigeringsprogram för att använda den maximala mängden tilldelat RAM, och jag håller min multitasking mycket låg. Ofta bara med Lightroom (eller Photoshop eller Premiere, som det kan vara) upp av sig själv. Surfa inte på webben eller öppna några andra program om jag inte behöver det för det projekt jag jobbar med.

På samma sätt, särskilt om du använder en Windows-dator, stäng av allt som startar vid start som inte är nödvändigt. Och begränsa slösaktiga program som förbrukar ditt RAM, kommunicerar med webbplatser och sådant. Programuppdaterare och nedladdare är stora. Uppdatera dina program regelbundet manuellt istället för att låta dem använda den konstanta anslutningen till deras tillhandahållna uppdaterings- eller nedladdningsprogram. Detta har alltid fungerat för mig med nu negativa konsekvenser. Någon kanske rättar mig ...

Utveckla ett bra arbetsflöde och ställ in dina program så att de fungerar effektivt och du kan klara dig bra med 8 GB.

SSD: er gör en mer dramatisk skillnad för de flesta. Jag installerade en 500 GB SSD och använder mindre än hälften för operativsystem grejer och resten som en "skrapskiva". Jag lägger mina arbetsfiler där tills jag är klar med det projektet och flyttar dem sedan till en 2 TB-enhet för masslagring. Sedan håller jag separata externa enheter som mina överflödiga / säkerhetskopierade enheter.

Lämna en kommentar