Hur mycket ska man ta ut per fotografi?

Tidigare denna vecka, fotograf Jeanine Thurston delade ett brev som hon fick från en klient som kraftfullt illustrerar värdet av fotografering. Thurston skriver,

Det här brevet skickades inte via mail - det stod vid min tröskel när jag kom hem för några månader sedan. Jag läste det, jag grät och läste det igen - troligen hundra gånger nu. Det var inte lätt att läsa - och ärligt talat, så mycket som det validerar vad jag gör för att leva - jag var inte säker på att jag skulle dela det heller. Om du väljer att läsa igenom brevet vet du varför jag äntligen har valt att dela det.

Inlägget blev snabbt viralt och har samlat hundratals kommentarer från andra fotografer som påverkades av brevet.

Här är brevet hon fick:

Juli 2nd, 2011

Jeanine -

Idag skriver jag av några anledningar. Jag har lite tyst för tillfället och måste få bort några saker. Jag lämnar detta åt min man att leverera till dig när han är redo.

Du fotograferade mitt bröllop, du fotograferade min första graviditet och min första baby. Jag kontaktade dig ett tag tillbaka för att fotografera mitt andra barn och min familj. Efter att ha fått priser och insett att jag skulle vilja ha alla bilder när vi älskar ditt arbete - bestämde jag mig för att spendera 2 dollar + - vilket jag normalt spenderar för porträtt och utskrifter med dig .. Vänligen vet att det inte beror på att jag inte värdesätter ditt fantastiska öga, eller hur mycket vi älskar upplevelsen.

Den veckan som jag bestämde mig för att INTE göra en session med dig, så spenderade jag lite pengar.

På söndag ringde jag och avbröt vår session. Måndag gick jag ut och klippte håret ($ 39 + tips) och färgade ($ 65), torsdag hade jag gjort naglarna ($ 24), min familj gick ut på middag på en något dyr restaurang utan någon speciell anledning som kostade oss 79 $ + dricks. Det var bara fyra dagar sedan vår session avbröts, som redan uppgick till över 4 dollar för onödiga saker. Mina naglar varade bara cirka 200 veckor, mitt hår är borta och det gick sju veckor när jag fick telefonsamtalet från vår läkare. Det var inte något jag förväntade mig och cancern har spridit sig mycket snabbt. Jag lämnar min man, min 2-åriga flicka och min nu 6-åriga - inte av valet. Det är väldigt svårt för mig att prata om det och det är därför jag behöver skriva till dig.

Jag tittar på din Facebook-sida och dina inlägg om värdet av ett foto och om jag kunde ge tillbaka alla de saker som jag köpte några veckor efter att jag avbrutit min session med dig, vet vad jag vet nu, och har den sessionen, ja ... Jag skulle göra det med ett hjärtslag.

Nu är min tid klar och det finns inga fler chanser för mig. Nästa gång någon avbryter en session - min önskan är att du vidarebefordrar detta brev till dem. Tiden är ömtålig, den är borta innan du vet att du hade den. Om du debiterar 200 USD för en utskrift räcker det inte med vad det faktiskt är värt. Jag kryper för att tänka att mina prioriteringar var manikyr framför ett minne som skulle passera mina barn och min man.

Min kärlek och tack för det du har gett oss från tidigare bilder. Jag är så ledsen att jag inte såg det mer än papper förrän nu.

Karen L.

Om du tror att det här är någon form av sjuk marknadsföring, har Thurston publicerat ett uppföljningsinläggbesvara några vanliga frågor hon har fått.

CRDTS. petapixel

Lämna en kommentar