Hur mycket tjänar fastighetsfotografer?

Jag är en fastighetsfotograf med en examen i företagsledning också, så jag antar att jag är kvalificerad att svara på detta.

Först måste du bestämma hur mycket någon är villig att betala för din tjänst. Om du är överväldigad av affärer till den punkt där du avvisar kunder, debiterar du förmodligen inte tillräckligt. Om du inte får affärer laddar du förmodligen för mycket.

Inom den ramen måste du bestämma vad det kostar att skjuta ett hus. Lägg till kostnaden för en kamera, minneskort, bensin till din bil, avskrivningar på bilen, skatter, luncher - i princip allt det kostar dig att driva verksamheten. Dela sedan med antalet hus du fotograferar varje år. Detta ger dig ett mycket viktigt nummer - din kostnad per skott. Exempel 1: Jag köper en kamera vartannat år för $ 2. Så kamerorna kostar mig 2000 dollar per år. Jag skjuter 1000 hus om året. Så kameran kostar mig $ 500 per skott.

Exempel 2: Inkomstskatter är cirka 15 procent. Så när jag skjuter ett hus på $ 120 är min skatt 18 dollar. Så skatter kostar mig ungefär $ 18 per skott.

Mina priser börjar på $ 120 för ett litet hem och går till 140 och 160 när hemmet blir större.

Min kostnad per fotografering just nu, för bil, bensin, kamerautrustning, skatter etc. är cirka 40 dollar per hem. Det är alla mina hårda kostnader.

Men det inkluderar inte min tid, så vi måste ta reda på det. Om jag skjuter 5 hus i genomsnitt x $ 80 vinst på varje ($ 120 - $ 40), tjänar jag $ 400 per dag i vinst. Om jag jobbar en 10-timmarsdag tjänar jag 40 $ i timmen.

Så du tänker "Tja, $ 40 är bra, men inte bra." Men tänk på att jag redan har dragit bort alla mina kostnader från det, inklusive skatter. Med andra ord tjänar jag $ 40 per timme EFTER att företaget har levererat alla kostnader.

Så jag tjänar inte 40 dollar i timmen. Jag tjänar 40 dollar i timmen, skattefritt, med företaget som levererar en ny bil vartannat år, all min bensin, all min kamerautrustning, alla mina luncher, min dator, mitt internet, min sjukförsäkring, en betald semester och en generös klädersättning.

Nackdelen är naturligtvis risk. Att vara egenföretagare är riskabelt. Om du arbetar på en restaurang för $ 15 i timmen får du betalt under ditt skift, även om restaurangen är tom. Inkonsekvent inkomst är den största kampen om du är egenföretagare.

Men det är fortfarande en fråga. Älskar du det du gör? Om inte, att vara en fastighetsfotograf, framgångsrik eller inte, är det fortfarande bara ett jobb.

Lämna en kommentar