Hur ofta börjar bröllop i tid?

Att vara en professionell bröllopsplanerare är mitt mål alltid att starta ceremonin i tid. Detta är en av anledningarna till att min klient anställer mig för att se till att allt händer som planerat. Mitt jobb är att se till att bruden och brudgummen 15–20 minuter innan ceremonin börjar göras med bilder före ceremonin, att gästerna sitter, musiken är redo att börja, tjänstemannen är redo, bröllopsfesten är uppradad, vigselringar är med bästa man och hembiträde, barnen har sin ringkudde och sina blomsterkorgar etc.

Det finns dock oväntade situationer som vi inte kan kontrollera. Dessa inkluderar:

  • Bruden är inte redo eller så är hon extremt nervös. Jag brukar säga till henne att det här är hennes dag och att hon kan ta några minuter att koppla av. Jag sätter aldrig press på henne. Ibland händer detta med en mycket känslomässig brudgum 🙂
  • Några väldigt viktiga gäster (nära familj eller VIP) är inte på ceremoniplatsen än - jag frågar alltid paret eller deras föräldrar om alla är närvarande innan de cueing musik, officiant och bröllop

Jag antar att bröllop i filmer inte riktigt tar hänsyn till dessa omständigheter om de inte är en del av berättelsen för att underhålla tittarna 🙂

Lämna en kommentar