Hur retuscherar professionella fotografer sina foton med Photoshop och Lightroom? Hur lärde de sig att retuschera och redigera, särskilt i porträtt och landskap?

Det finns så många olika saker du kan göra med Photoshop som det är svårt att svara på den första delen av din fråga. Jag såg Photoshop första gången på en reklambyrå i Houston omkring 1990 eller 1991. Photoshop debuterade 1990 så det var väldigt nytt då. En mycket bra vän till mig brukade äga den största reklambyrån i Houston och hade också en filial i New York City. Jag hade varit professionell fotograf i flera år vid den tiden men jag hade flyttat till Houston-området just nu. Jag gjorde modefotografering och lite produkt / kommersiell fotografering och jag ville lära mig mer om den kommersiella fotograferingen. Det är därför min vän tog mig till reklambyrån. De gjorde en hel del storformatfotografering för kataloger och tidningsannonser.

En av killarna frågade mig om jag hade hört talas om Photoshop och jag sa till honom att jag hade det, men jag hade aldrig sett det. Han slog på sin Mac-dator och öppnade Photoshop. Han öppnade ett fotografi av en tjur. Fotoet tvättades ut och överexponerades och han fixade det snabbt med Photoshop. Sedan öppnade han ett fotografi av en vas med blommor. Han klickade på en blomma, kopierade den och klistrade in den i bilden. Det hela var så snabbt och enkelt att jag blev förvånad!

För den andra delen av din fråga lärde jag mig att retuschera och redigera med Photoshop genom att bara göra det och genom att titta på videor på YouTube.

Jag lärde mig att använda AutoCAD för några år sedan genom att köpa en bok. Jag gick igenom boken steg för steg. Om jag började om med Photoshop skulle jag förmodligen göra samma sak. Jag skulle lägga ut $ 20 eller $ 30 för en bra bok om programmet. När allt kommer omkring, om du ska betala så mycket för programmet, varför inte bara gå vidare och spendera pengarna för en bra bok?

Det finns så många STORA självstudier på webben och specifikt på YouTube och du kan lära dig att göra vad som helst du behöver göra. Jag bestämde mig nyligen för att starta min porträttverksamhet, så jag erbjöd mig att fotografera två familjer som har små barn i utbyte mot tillstånd att använda sina bilder på min webbplats. En av hustrun / mammans hy är helt hemsk. Normalt skulle jag använda fläckläkningsverktyget för fläckar, men välsigna hennes hjärta, hon har fruktansvärt akne och fläckläkningsverktyget skulle INTE vara tillräckligt. Hon är verkligen en mycket vacker kvinna men hon har ett allvarligt problem med sin hudfärg. Jag började titta runt på webben efter en lösning på detta. Jag hittade Photoshop-tilläggsprogram som jag kunde köpa för några hundra dollar men jag visste att det måste finnas ett sätt att "fixa" hennes hud med Photoshop ensam utan att lägga ut så mycket mer pengar. Jag ville inte använda mjukt fokus. Det var då jag sprang över "frekvensseparation." Det är häpnadsväckande hur enkelt det är att använda frekvensseparation och resultaten är ENSTÅENDE! Ta en titt på det foto jag har bifogat.

Även om jag har hennes tillstånd att använda hennes bilder online, blockerade jag den unga damens ögon och mun. Jag skulle aldrig vilja skämma bort henne men jag vill visa hur mycket man kan göra med Photoshop för att få fram hennes naturliga skönhet.

Jay McMullan - konstfotograf

Lämna en kommentar